Generali a Biztonságért Program

A Generali a Biztonságért Alapítvány Generali a Biztonságért Program néven az élet minden területére kiterjedő, átfogó, és folyamatosan bővülő programot indított. A program célja a figyelemfelkeltés, oktatás, prevenciós munka.

A Generali Biztosító Zrt. azzal a szándékkal hozta létre 1995-ben a Generali a Biztonságért Alapítványt, hogy olyan célok megvalósulását támogassa, amelyek hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez, a balesetek megelőzéséhez, és a közlekedés biztonságának megteremtéséhez. Az Alapítvány küldetése szerteágazó, a társadalmi célok szolgálatának jegyében az élet szinte valamennyi területét érinti, a megelőzéstől a gondoskodásig.

A Generali a Biztonságért Program keretében az alapítvány a 2008-as őszi időszakban több akcióval hívta fel a figyelmet a helyes közlekedési morál és a balesetmentes közlekedés fontosságára. 2008. október 1-jével az Alapítvány elindította saját honlapját a www.generali.hu/alapitvany címen, ahol a korábbi években és az aktuálisan futó támogatott projektek leírásától a hasznos tippekig minden, az alapítvánnyal kapcsolatos információ megtalálható. A gyermekeknek és a felnőtteknek külön tartalommal szolgál, segíti és népszerűsíti a prevenciós tevékenységet.

A program kezdeményezései: