Átadták a Medicina Fórum kiválósági díjait

2021. nov. 22. - Egészségmegőrzés

A veszprémi koraszülött osztály is a díjazottak között a The Human Safety Net program jóvoltából

Nyolc kiválósági díjjal jutalmazta idén a Medicina projekt zsűrije az egészségügyben rendkívüli teljesítményt nyújtók munkáját. A Medicina Fórum díjait immár kilencedik alkalommal adták át a szakmai és tudományos munka elismeréseképp. Idén előtérbe kerültek azok, akik a COVID járvány alatt kiemelkedő tevékenységet folytattak. 

A Generali-Medicina Fórum 2021 különdíjat a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Újszülött és Gyermek Intenzív Egység érdemelte ki – az osztály mögött sok évtizedes kiemelkedő teljesítmény áll. Ezen az osztályon ugyanis a legalacsonyabb a kórházi véráramfertőzések aránya az egész országban. A díjat Dr. Szabó Évának, az idén nyugdíjba vonult osztályvezető főorvosnak adták át. 

Alapítványunk a konferencia egyik támogatójaként kiemelten fontosnak tartja a hazai koraszülött-ellátás fejlesztésének támogatását, melyet a The Human Safety Net kezdeményezés keretében valósít meg.  A program során eszközbeszerzésekkel, szakmai képzések finanszírozásával és adományozással segíti a koraszülött osztályok munkáját.

A szakmai díjat a Generali alapítványunk a zsűri által kiemelkedő teljesítményűnek ítélt újszülött intenzív osztály számára ajánlotta fel.