Lezárult a The Human Safety „Adj erőt másoknak te is korababád történetével!” nyereményjátéka

2022. máj. 1. - THSN

Alapítványunk koraszülötteket segítő The Human Safety Net elnevezésű programjával igyekszünk támogatást nyújtani azoknak a szülőknek, akik most küzdenek meg a koraszülés kihívásaival. Nemrég egy felhívás keretében arra kértük a korababát nevelőket, hogy osszák meg velünk történetüket. Közel 40 pályázat érkezett, most pedig itt az idő, hogy kihirdessük a győztest is!

Fantasztikus anyukák, apukák, nagymamák számoltak be a koraszülött babáik, unokáik érkezéséről: a The Human Safety Net felhívására 39 pályázat érkezett be, melyeket olvasva mindannyiunknak könnyek szöktek a szemébe. Az írások csodálatosak, őszinték, és hűen bemutatják azt, hogy a korababa érkezése bárkit érinthet, ám rengeteg munkával és küzdelemmel icipici babákból is válhat teljesen egészséges kisgyermek.

A 39 pályázó április 27-én sorsoláson vett részt: a győztes Balogh Kitti lett, akinek ezúton is gratulálunk. Kitti és családja egy csodálatos hosszú hétvégét tölthet el az alsópáhoki Kolping Hotelben. Ismerjétek meg Kitti és korababája történetét!

„Vannak csodák, az egészen biztos”

„Az én kicsi babám 31. hétre született részleges lepényleválás miatt. Újra kellett éleszteni, de sikerült: a kis harcos kisfiam megtanult egyedül lélegezni. Az orvosok 50-50 százalék esélyt adtak az életben maradására. De sikerült!

1 hónapot voltunk a PIC intenzíven, utána lekerültünk a koraszülött osztályra, ahol megtanult enni cumisüvegből – ám híznia is kellett…Ma már 18 hónapos, egészséges nagyfiú, aki nagyon szeret játszani a nővérével. Nekünk ez egy nagyon nehéz időszak volt: az orvosok semmi jóval nem biztattak minket, de vannak csodák, az egészen biztos… Mindig azt kérdeztem, miért pont velünk történt meg ez. Ám amikor hazahoztuk a kórházból, ezek a rossz gondolatok eltűntek…. És hála istennek makk egészséges, és bár a fejlődésben le van maradva a kortársaitól, de bepótolja ezeket a dolgokat!”