Minden apró tett számít

2020. ápr. 2. - THSN

Több mint 760 ezer forint és közel 150 babaruha – célba értek a Generali Sportnapon befolyt adományok.

2019. október végén a Generali Biztosító képviseletében Erdős Mihály, elnök-vezérigazgató, Földi-Tamás Ildikó kommunikációs vezető, aki a THSN program menedzsere és a THSN magyarországi nagykövetei, Juhász-Horváth Judit és Balázs Eszter társaságában adta át a "Melletted a Helyem – Egyesület a koraszülött ellátásért" képviselőjének, dr. Szabó Miklósnak a Generali Sportnapon összegyűjtött 767 800 Ft-ot és 142 babaruhát.

Hogy mi is a THNS az Újszülöttekért program célja?

Ma Magyarországon minden 8-10. újszülött túl korán jön a világra. Ők a koraszülöttek. A koraszülött-ellátás hatalmasat fejlődött az elmúlt évtizedben, de még mindig sok a teendő. Hazánkban először 2016-ban csökkent a csecsemőhalandóság 3,9 % alá. Ezt a jó ügyet szeretné a Generali a Biztonságért Alapítvány keretében működtetett THSN az Újszülöttekért tovább segíteni.

A szeptemberi Generali Sportnapon, a műanyagmentesség jegyében 500 Ft-os betéti díjért kaphattak repoharat a kollegák. 767 000 Ft gyűlt össze a betétdíjakból, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag minden Sportnapon részt vevő munkatárs, tanácsadó partner hozzájárult egy pohárral a korababák támogatásához. A résztvevők a rendezvényen apró babaruhákat festhettek meg kedves mintákkal, bíztató üzenetekkel a koraszülött osztály ideiglenes lakói számára.

Zajmérő műszerek az intenzív osztályoknak

A sportnapi adományokból 3 db zajmérő került átadásra 3 koraszülött intenzív osztálynak.

A kórházi zaj rossz hatással van a koraszülött csecsemők fejlődésére, akik sokszor még annyira fejletlenek, hogy az ilyen külső behatások komoly veszélyt jelenthetnek számukra. Nyugalomra, csendre és rengeteg alvásra van szükségük a fejlődéshez. A zajmérők segítenek a kórházi dolgozóknak és a családoknak, hogy megismerjék saját zajszintjüket és változtassanak esetleges zajos viselkedésükön. A zajmérő menti, hogy mikor és hol volt kritikus a zajszint, hogy azon lehessen változtatni.

A felesleges hangok csökkentése csak egy kis lépés a koraszülöttek fejlődésében, a Generali pedig hisz abban, hogy minden apró tett számít.