Generali Elsősegély Program - közösségi pályázat

Alapítványunk egyik kiemelt célja a gyógyítási és mentési tevékenység támogatása, az ismeretterjesztés segítése a lakosság körében. 2020-ban az elsősegély témában kívánjuk segíteni a laikus közösségeket a készségszintű ismeretszerzésben, erre szakosodott szakmai szervezetek közreműködésével.

 

A pályázat célja:

A pályázat célja, hogy az elsősegély oktatásban részesülő laikus csoport tagjai vészhelyzetben merjenek cselekedni, tisztában legyenek azzal, hogyan kell segítséget hívni, valamint készségszinten képesek legyenek megkezdeni az elsősegélynyújtást, életmentést.

 

A pályázat témája:

Laikus elsősegély oktatás középiskolás és felnőtt csoportok számára, 4 órában, a következő tematikával: betegvizsgálat, eszméletlen beteg, stabil oldalfektetés, légút-biztosítás, újraélesztés, légúti idegen test eltávolítása, vérzés, sebzések, kötözések, törés, rándulás, ficam, belső sérülések, égés, áramütés, mérgezések, szívinfarktus, stroke, ájulás.

 

A képzés megvalósítása:

Az oktatásokat a Generali a Biztonságért Alapítvány szakmai partner szervezetek közreműködésével nyújtja, a pályázó által megjelölt helyszínen. Az oktatást képesített oktatók végzik, akik rendelkeznek a szükséges oktatási eszközökkel és anyagokkal.
A képzésbe bevonható létszám: 30-50 fő.

 

Kik pályázhatnak:

Középiskolák, egyetemek, főiskolák, önkormányzatok, civil szervezetek, egyesületek.

 

Mit kell vállalnia a pályázónak?

A pályázónak kell biztosítania az oktatás befogadására és gyakorlati foglalkozásokra alkalmas helyiséget, az oktatás időtartamára az áramot, világítást, fűtést.

 

Pályázat beadási határideje: folyamatos

Elbírálási határidő: folyamatos

A megvalósítási időszak: folyamatos

 

A pályázatok elbírálása:

A pályázatokat az alapítvány Kuratóriuma bírálja el, szakértők bevonásával

 

A megvalósítás menete:

Nyertes pályázat esetén az elsősegély oktatást végző szervezet közvetlenül felveszi a kapcsolatot a pályázóval a megvalósítás részleteinek egyeztetésére.

 

Beszámolási kötelezettség:

A nyertes pályázók a megvalósult oktatásról fotókkal illusztrált rövid szakmai beszámolót kötelesek feltölteni az alapítvány webes felületén keresztül.

 

A támogató megjelenítése:

A pályázó szervezet vállalja, hogy a Generali a Biztonságért Alapítványt és tevékenységét, mint támogatót a honlapján vagy egyéb felületein megjeleníti.

 

A pályázati keret:

Felhívjuk a pályázók figyelmét arra, hogy a meghirdetett pályázat költségkerete meghatározott és korlátozott. Amennyiben a beérkezett pályázatok alapján az odaítélt támogatások elérték az alapítvány által felhasználásra szánt összegkeretet – 10 millió forintot -, úgy az adott pályázati lehetőség a 2020-as évre vonatkozóan lezárul. Erről az alapítvány az alapitvany.generali.hu honlapon ad tájékoztatást.


Az alapítvány emellett fenntartja a jogot arra, hogy bármelyik pályázatot bármikor, indokolás nélkül elutasítsa, ideértve azt az esetet is, ha egyébként a pályázati anyag a kiírásnak minden tekintetben megfelel. Az elutasítással szemben felülvizsgálatot, jogorvoslatot az Alapítvány nem biztosít. A pályázó a fentieket a pályázat benyújtásával tudomásul veszi és elfogadja.

 

Adatkezelés:

A pályázó tudomásul veszi, hogy önkéntesen megadott adatait a Generali a Biztonságért Alapítvány kizárólag a pályázat elbírálása, valamint az esetleges szerződés megkötése és teljesítése céljából, az ehhez szükséges ideig kezeli.

 

További információ:

A pályázattal kapcsolatban további információ kérhető: alapitvany.hu@generali.com

 

A pályázathoz csatolandó dokumentumok:


Kinyomtatott és aláírt pályázati adatlap
Létesítő okirat (pl. alapító okirat, nyilvántartásba vételt igazoló dokumentum)
Pályázó hatósági nyilvántartásának kivonata
Összeférhetetlenségi nyilatkozat


Pályázati beszámoló feltöltése: online