Komplex COVID-19 szűrés egészségügyi kisvállalkozásoknak

A Generali a Biztonságért Alapítvány számára kiemelten fontos, hogy az egészségügyi szolgáltatást nyújtó kisvállalkozások munkatársai is minél nagyobb biztonságban végezhessék munkájukat. Olyan komplex koronavírus-szűrést kínálunk számukra, ami csökkenti a munkavégzés járványügyi kockázatát mind a paciensek, mind a munkatársaik, partnereik számára.

Kik pályázhatnak?

Egészségügyi szolgáltatást végző egyéni vállalkozók és maximum 10 fő alkalmazottal működő mikro és kisvállalkozások. Jelenleg technikai okokból csak budapesti székhelyű pályázóktól tudunk pályázatokat fogadni.

Hány fő szűrésére pályázhat egy vállalkozás?

Vállalkozásonként maximum 3 fő számára ingyenesen biztosítjuk a komplex Covid-19 szűrőcsomagot.

Mit tartalmaz a komplex Covid-19 szűrőcsomag?

A vénás vérből vett korai és késői ellenanyag (IgA, IgG) vizsgálat, valamint a garat- illetve orrnyálkahártyából vett mintából elvégzett PCR teszt lenti kombinációja adja a jelenlegi legkomplexebb diagnózist járványügyi szempontból.

• egyedi állapot és rizikófelmérést
  • zárt rendszerű vénás vérvételt
  • A teljes hazai koronavírus törzsre hitelesített immunológiai diagnosztikai vizsgálatokat, nagyon korai (IgA), és késői (IgG) ellenanyag meghatározásokat
  • vírus-kimutatási (PCR) tesztet
  • szakorvosi kiértékelést, validálást, véleményezést és javaslatokat

Miről ad információt a vizsgálati csomag?

• a vizsgálat időpontjában fertőző-e a páciens
  • elkezdődött-e a nagyon korai ellenanyagok termelése
  • kimutatja, hogy ki az, aki már átesett a fertőzésen (késői ellenanyag termelése megkezdődött-e), így a munkavégzése a továbbiakban minimális járványügyi kockázattal jár
  • a legmagasabb pozitív diagnosztikus arányt és szenzitivitást biztosítja a fertőzést követő 4-25 napban

Hol kerül sor a vizsgálatra?

Egy budapesti magánklinikán, amely a WHO protokollja alapján végzi a szűréseket.

Mi a teendő, ha pályázni szeretne?

Töltse ki az online adatlapot, ezt követően a szűrést szervező partnerünk, az Europ-Assistance Magyarország Kft. (1132 Budapest, Váci út 36-38.) telefonon felveszi a kapcsolatot a pályázó által megjelölt kapcsolattartóval,  időpont egyeztetés céljából.

Milyen adatokat kell megadnia a pályázathoz?

• A pályázó vállalkozás neve, székhelye, adószáma
  • A kapcsolattartó neve, telefonszáma, e-mail címe
  • Hány fő számára igényli a szűrést? (maximum 3 fő)

Csatolandó:

• aláírási címpéldány
  • aláírt összeférhetetlenségi nyilatkozat: https://alapitvany.generali.hu/static/osszeferhetetlensegi_nyilatkozat.pdf

A pályázat beadási határideje:

2021. február 28.

Hogyan bíráljuk el a pályázatokat?

A pályázatokat a Generali a Biztonságért Alapítvány Kuratóriuma bírálja el, külső szakértők bevonásával. A kiírási feltételeknek megfelelő pályázókat a pályázatok érkezési sorrendjében bíráljuk el.

A pályázati keret

Felhívjuk a pályázók figyelmét arra, hogy a meghirdetett pályázat költségkerete korlátozott. Amennyiben a beérkezett pályázatok alapján az odaítélt támogatások elérték az alapítvány által felhasználásra szánt összegkeretet, úgy az adott pályázati lehetőség lezárul. Erről az alapítvány az alapitvany.generali.hu honlapon ad tájékoztatást.

Az alapítvány emellett fenntartja a jogot arra, hogy bármelyik pályázatot bármikor, indokolás nélkül elutasítsa, ideértve azt az esetet is, ha egyébként a pályázati anyag a kiírásnak minden tekintetben megfelel. Az elutasítással szemben felülvizsgálatot, jogorvoslatot az Alapítvány nem biztosít. A pályázó a fentieket a pályázat benyújtásával tudomásul veszi és elfogadja.

Adatkezelés:

A pályázó tudomásul veszi, hogy az általa önkéntesen megadott adatokat a Generali a Biztonságért Alapítvány kizárólag a pályázat elbírálása, valamint a szűrővizsgálat megszervezése céljából, az ehhez szükséges ideig kezeli.

INFORMÁCIÓ A  SZŰRŐVIZSGÁLATRÓL

Vírusfertőzést kimutató, gyors és teljes körű COVID diagnosztikai csomag.
A szűrővizsgálatot a CMC Déli Klinika (1012 Budapest, Kuny Domokos u. 13-15.) egészségügyi szakemberei végzik.

A vizsgálat tartalma:

• egyedi állapot és rizikófelmérés
  • zárt rendszerű vénás vérvétel
  • A teljes hazai koronavírus törzsre hitelesített immunológiai diagnosztikai vizsgálatok, nagyon korai (IgA), és késői (IgG) ellenanyag meghatározások
  • víruskimutatási (PCR) teszt
  • szakorvosi kiértékelés
  • szakorvosi validálás
  • szakorvosi véleményezés és javaslatok

A vizsgálat leírása:

• IgA teszt: A hazai teljes vírustörzsre kifejlesztett nagyon korai és pontos ellenanyag meghatározással (IgA) már néhány nappal a fertőzés/tünetek után ki lehet pontosan mutatni a fertőzést. Az Oxfordi Egyetem publikációja alapján az IgA meghatározás biztosítja a legmagasabb pozitív diagnosztikus arányt és a legmagasabb érzékenységet a fertőzést követő 4-25 napon belül (98,6%).
  • IgG teszt: A késői ellenanyag (IgG) meghatározása pedig a megelőző 4-5 hónapban lezajlott fertőzésről ad információt, ennek megjelenése esetén kimondható, hogy járványügyi szempontból nincs akadálya a munkavégzésnek. A hazai vírustörzsekre alapozott és hitelesített immunológiai diagnosztikai rendszer segítségével pontosan, számszerűen meghatározható az egyes ellenanyagok szintje és így precízen nyomon követhető a koronavírus fertőzés lefolyása.
  • PCR teszt: A PCR vizsgálat maga a vírus jelenlétének kimutatása a garat- ill, orrnyálkahártyán, az aktuális pillanat „fotója” ami azt mutatja meg, hogy jelenleg potenciálisan fertőző-e a páciens.

A fentiek kombinációja adja a jelenlegi legkomplexebb diagnózist járványügyi szempontból.

Miről ad információt a vizsgálati csomag?

• a vizsgálat időpontjában fertőző-e a páciens
  • elkezdődött-e a nagyon korai ellenanyagok termelése

A vizsgálati csomag előnyei:

• egyedi rizikófelmérés, az immunológiai válasz meghatározása és a vizsgálati eredmények komplex szakértői véleményezése történik meg, amely a későbbi hatékony COVID-19 vakcina program alapja
  • 99,9 %-ban pontos, a teljes hazai koronavírus törzsre hitelesített diagnosztika
  • nemcsak a vizsgálat időpontjáról, hanem az azt megelőző 4-7 hónapról is kapunk információt
  • a vizsgálat eredménye nem függ a mintavétel helyétől

Az így elvégzett vizsgálat szerint diagnosztizáltan védett munkavállaló munkavégzésének járványügyi kockázata minimálisra csökkenthető.