Intézményi pályázat 2020 Közlekedésbiztonsági Élményprogram

A Generali a Biztonságért Alapítvány kiemelt céljai közé tartozik a KRESZ szabályok megismertetése a fiatalabb korosztályokkal. Célunk megvalósítása érdekében közlekedésbiztonsági élményprogramot hoztunk létre, óvodák, iskolák és bölcsödék számára. Intézmények számára biztosítunk lehetőséget pályázatok benyújtására, hogy náluk is megvalósulhasson a program.

A 2020-as pályázat lezárult. A pandémia miatt a nyertes intézmények számára később kerülnek megrendezésre az Élményprogramok.

A pályázat célja
A közlekedésbiztonsági élményprogram célja, hogy a gyermekek  élményszerűen sajátíthassák el a biztonságos közlekedés alapjait,  az intézmények számára pedig közlekedésbiztonsági eszközcsomagot  és pedagógia segédletet biztosítsunk a témában.

A pályázat témája
A nyertes pályázók számára szakmai partnerünk a pályázó intézményben valósítja meg a korosztályra szabott közlekedésbiztonsági élményprogramot, az intézmények számára pedig alapítványunk közlekedésbiztonsági eszközcsomagot és pedagógia segédletet biztosít. Bölcsődék számára élményprogram helyett kibővített közlekedésbiztonsági eszközcsomagot, játékokat biztosítunk.

A pályázat értéke
A közlekedésbiztonsági élményprogram és a választható eszközök együttes értéke: 150 000 Ft.

Kik pályázhatnak?
A pályázatra OM azonosítóval rendelkező bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák (valamint tagintézményeik) nyújthatják be pályázataikat.

Hogyan kell pályázni?
Pályázni csak a generali.hu/alapitvany oldalon lehet. Minden intézmény vagy tagintézmény 1 db pályázatot tölthet fel, melynek a következőket kell magába foglalnia: – pontosan kitöltött pályázati adatlap – meg kell jelölni az intézménybe járó gyermekek korcsoportját (bölcsőde; óvoda; általános – iskola; középiskola) és létszámát – ki kell választani a kért ajándék eszközcsomagot.

Hogyan valósul meg a közlekedésbiztonsági élményprogram?
A félnapos közlekedésbiztonsági élményprogramot a Generali a Biztonságért Alapítvány szerződött partnere valósítja meg az intézményben, a nyertes intézménnyel való előzetes egyeztetés alapján, az intézmény adottságaihoz igazítva a programot. Bölcsődék esetén élményprogram helyett kibővített közlekedésbiztonsági eszközcsomagot, játékokat biztosítunk.

A pályázat célja

A pályázat témája

A pályázat értéke

Kik pályázhatnak?

Hogyan kell pályázni?

Hogyan valósul meg a közlekedésbiztonsági élményprogram?

A program tartalma
A félnapos (2-4 órás) közlekedésbiztonsági élményprogram szakmai partnerünk által biztosított mobil KRESZ pályán vagy kerékpáros ügyességi pályán valósul meg az intézmény telephelyén, melyhez a közlekedési eszközöket és az animátorokat is biztosítják. A közlekedésbiztonsági élményprogram mellé ajándékcsomag választható, mely közlekedésbiztonsági eszközökből, játékokból, védőfelszerelésből áll.

Kik a nyertesek?
A pályázati feltételeknek megfelelő pályázatok közül sorsolással kerül kiválasztásra 50 intézmény, amelyekben alapítványunk szakmai partner közreműködésével megvalósítja a közlekedésbiztonsági élményprogramot és biztosítja a kiválasztott eszközöket, intézményenként összesen 150 000 Ft értékben.

Mit kell tennie a nyertes intézménynek?
A nyertes intézményekkel a program kivitelezője közvetlenül felveszi a kapcsolatot az időpont illetve a helyi adottságok egyeztetése céljából. A megvalósult programot követően a beszámolót a Generali a Biztonságért Alapítvány weboldalán kell feltölteni, annak tartalmaznia kell egy rövid leírást és fotókat a megvalósult programról, valamint az eszközök átvételét igazoló bizonylatot.

Őszi pályázat ütemezése
A pályázat kiírása:     2020. szeptember 1.
A pályázat benyújtási határideje:   2020. november 16.
Sorsolás:      2020. november 27.
A nyertesek névsorának közzététele:   2020. december 11.
Kapcsolatfelvétel a nyertes intézményekkel:  2021. január
A megvalósítás időszaka:    2021. március 16. és június 11. között
A beszámoló határideje:    2021. szeptember 30.