Intézményi pályázat 2020 Közlekedésbiztonsági Élményprogram

A Generali a Biztonságért Alapítvány kiemelt céljai közé tartozik a KRESZ szabályok megismertetése a fiatalabb korosztályokkal. Célunk megvalósítása érdekében közlekedésbiztonsági élményprogramot hoztunk létre, óvodák, iskolák és bölcsödék számára. Intézmények számára biztosítunk lehetőséget pályázatok benyújtására, hogy náluk is megvalósulhasson a program.

A pályázat célja:

A közlekedésbiztonsági élményprogram célja, hogy a gyermekek élményszerűen sajátíthassák el a biztonságos közlekedés alapjait, az intézmények számára pedig közlekedésbiztonsági eszközcsomagot és pedagógia segédletet biztosítsunk a témában.

A pályázat témája:

A nyertes pályázók számára szakmai partnerünk a pályázó intézményben valósítja meg a korosztályra szabott közlekedésbiztonsági élményprogramot, az intézmények számára pedig alapítványunk közlekedésbiztonsági eszközcsomagot és pedagógia segédletet biztosít. Bölcsődék számára élményprogram helyett kibővített közlekedésbiztonsági eszközcsomagot, játékokat biztosítunk.

A pályázat értéke:

A közlekedésbiztonsági élményprogram és a választható eszközök együttes értéke: 150 000 Ft.

Kik pályázhatnak?

A pályázatra OM azonosítóval rendelkező bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák (valamint tagintézményeik) nyújthatják be pályázataikat.

Hogyan kell pályázni?

Pályázni csak a generali.hu/alapitvany oldalon lehet. Minden intézmény vagy tagintézmény 1 db pályázatot tölthet fel, melynek a következőket kell magába foglalnia:

pontosan kitöltött pályázati adatlap meg kell jelölni az intézménybe járó gyermekek korcsoportját (bölcsőde; óvoda; általános iskola; középiskola) és létszámát ki kell választani a kért ajándék eszközcsomagot.

A pályázati adatlap ITT található.

Hogyan valósul meg a közlekedésbiztonsági élményprogram?

A félnapos közlekedésbiztonsági élményprogramot a Generali a Biztonságért Alapítvány szerződött partnere valósítja meg az intézményben, a nyertes intézménnyel való előzetes egyeztetés alapján, az intézmény adottságaihoz igazítva a programot. Bölcsődék esetén élményprogram helyett kibővített közlekedésbiztonsági eszközcsomagot, játékokat biztosítunk.

A program tartalma:

A félnapos (2-4 órás) közlekedésbiztonsági élményprogram szakmai partnerünk által biztosított mobil KRESZ pályán vagy kerékpáros ügyességi pályán valósul meg az intézmény telephelyén, melyhez a közlekedési eszközöket és az animátorokat is biztosítják. A közlekedésbiztonsági élményprogram mellé ajándékcsomag választható, mely közlekedésbiztonsági eszközökből, játékokból, védőfelszerelésből áll).

Kik a nyertesek?

A pályázati feltételeknek megfelelő pályázatok közül sorsolással kerül kiválasztásra 50-50 intézmény, amelyekben alapítványunk szakmai partner közreműködésével megvalósítja a közlekedésbiztonsági élményprogramot és biztosítja a kiválasztott eszközöket, intézményenként összesen 150 000 Ft értékben.

Mit kell tennie a nyertes intézménynek?

A nyertes intézményekkel a program kivitelezője közvetlenül felveszi a kapcsolatot az időpont, illetve a helyi adottságok egyeztetése céljából.

A megvalósult programot követően a beszámolót ezen a webes felületen kell feltölteni, annak tartalmaznia kell egy rövid leírást és fotókat a megvalósult programról, valamint az eszközök átvételét igazoló bizonylatot.

A pályázat ütemezése

2020 nyarán és őszén 50-50 intézményt sorsolunk ki, ennek megfelelően két pályázatot hirdetünk 2020-ban is. Az első pályázaton nyertes intézmény a 2. pályázaton nem vehet részt.

Tavaszi pályázat ütemezése

A pályázat kiírása: 2020. április 1.
A pályázat benyújtási határideje: 2020. június 14.
Sorsolás: 2020. június 28.
A nyertesek névsorának közzététele: 2020. július 12.
Kapcsolatfelvétel a nyertes intézményekkel: 2020. augusztus
A megvalósítás időszaka: 2020. szeptember 16. és 2020. december 14. között
A beszámoló határideje: 2021. január 31.

Őszi pályázat ütemezése

A pályázat kiírása: 2020. szeptember 2.
A pályázat benyújtási határideje: 2020. november 15.
Sorsolás: 2020. november 29.
A nyertesek névsorának közzététele: 2020. december 13.
Kapcsolatfelvétel a nyertes intézményekkel: 2021. január
A megvalósítás időszaka: 2021. március 16. és június 12. között