Post-Covid szűrőcsomag kisvállalkozásoknak

Mára a lakosság egy része átesett a koronavírus fertőzésen, és sok esetben megjelenhetnek post-Covid szövődmények. Ez a szűrőcsomag kifejezetten nekik kínál személyre szabott vizsgálatokat a betegség lehetséges szövődményeinek kiszűrésére. Az Alap szűrés elemein túl a csomag az adott személy vizsgálati eredményei alapján indokolt további szakorvosi- és/vagy diagnosztikai vizsgálatokat is tartalmaz. Emellett a lezajlott fertőzés következtében termelődött ellenanyag szintjét is méri a laborvizsgálat, ami fontos információ lehet a védettség kialakulásáról.

Kik pályázhatnak?

A vizsgálatokra egyéni vállalkozók és maximum 10 fő alkalmazottal működő mikro- és kisvállalkozások pályázhatnak, vállalkozásonként maximum 3 fő szűrésére. Jelenleg a szűrőcsomag csak Budapesten érhető el.

Mikor érdemes jelentkezni a vizsgálatra?
A vizsgálatot a betegség kialakulása után legkorábban 3 héttel, legkésőbb 6 hónappal javasolt elvégeztetni, elsősorban azoknak, akik a már lezajlott aktív fertőzési szakaszt követően valamely még nem kivizsgált, és nem kezelt post-covid tünettel, panasszal rendelkeznek (a fertőzés aktív szakaszában a szűrővizsgálat nem elvégezhető), vagy lezajlott fertőzés után szeretnének tisztában lenni azzal, hogy maradéktalanul gyógyultak-e.

Mit tartalmaz a szűrőcsomag?
Egy Alap csomagot: széleskörű laborvizsgálatok – vér és vizelet -, EKG, mellkas röntgen, belgyógyászati szakorvosi vizsgálat anamnézis felvétellel, fizikális vizsgálattal, vérnyomásméréssel, oxigén szaturáció méréssel, Covid19 antitest ellenanyagszint-mérés.
Egy Kiegészítő csomagot: az Alap csomag vizsgálatainak eredményei alapján a belgyógyász szakorvos által javasolt legfeljebb 3 szakorvosi és/vagy diagnosztikai vizsgálat. Ezek lehetnek: kardiológiai-, pulmonológiai-,  neurológiai-, gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálat, hasi és kismedencei UH, hasi CT, szív UH, koponya CT, mellkas CT, spirometria.

Hogy történik a vizsgálatok megszervezése?
Az online pályázati felület kitöltése után az ellátásszervezést végző megbízottunk - az Europ-Assistance - munkatársai alapítványunk megbízásából felveszik a kapcsolatot a pályázóval és egyeztetik az Alap vizsgálatok időpontját, helyszínét.
A vérvételt javasolt legkorábban elvégeztetni, hogy a belgyógyász orvos annak eredményét is figyelembe tudja venni a vizsgálatakor.
Az Alap vizsgálatokon túli kiegészítő vizsgálatokat későbbi, előre egyeztetett időpontban végzik el a szakemberek.
A vizsgálatok budapesti magán-ellátóhelyeken történnek.

Hol kerül sor a vizsgálatokra?
Budapesti magánklinikák egyikén történik.

Mi a teendő, ha pályázni szeretne?
Töltse ki az online adatlapot, ezt követően a szűrést szervező partnerünk, az Europ-Assistance Magyarország Kft. (1132 Budapest, Váci út 36-38.) telefonon felveszi a kapcsolatot a pályázó által megjelölt kapcsolattartóval,  időpont egyeztetés céljából.

Milyen adatokat kell megadnia a pályázathoz?
- A pályázó vállalkozás neve, székhelye, adószáma
- A kapcsolattartó neve, telefonszáma, e-mail címe
- Hány fő számára igényli a szűrést? (maximum 3 fő)

Csatolandó:
- aláírási címpéldány
- aláírt összeférhetetlenségi nyilatkozat: https://alapitvany.generali.hu/static/osszeferhetetlensegi_nyilatkozat.pdf

A pályázat beadási határideje:
2021. december 31.

Hogyan bíráljuk el a pályázatokat?
A pályázatokat a Generali a Biztonságért Alapítvány Kuratóriuma bírálja el, külső szakértők bevonásával. A kiírási feltételeknek megfelelő pályázókat a pályázatok érkezési sorrendjében bíráljuk el.

A pályázati keret
Felhívjuk a pályázók figyelmét arra, hogy a meghirdetett pályázat költségkerete korlátozott. Amennyiben a beérkezett pályázatok alapján az odaítélt támogatások elérték az alapítvány által felhasználásra szánt összegkeretet, úgy az adott pályázati lehetőség lezárul. Erről az alapítvány az alapitvany.generali.hu honlapon ad tájékoztatást.
Az alapítvány emellett fenntartja a jogot arra, hogy bármelyik pályázatot bármikor, indokolás nélkül elutasítsa, ideértve azt az esetet is, ha egyébként a pályázati anyag a kiírásnak minden tekintetben megfelel. Az elutasítással szemben felülvizsgálatot, jogorvoslatot az Alapítvány nem biztosít. A pályázó a fentieket a pályázat benyújtásával tudomásul veszi és elfogadja.

Adatkezelés
A pályázó tudomásul veszi, hogy az általa önkéntesen megadott adatokat a Generali a Biztonságért Alapítvány kizárólag a pályázat elbírálása, valamint a szűrővizsgálat Europ-Assistance Magyarország Kft általi megszervezése céljából, az ehhez szükséges ideig kezeli. Pályázó a pályázat benyújtásával nyilatkozik, hogy a szűrésre jelentkező személyek megismerték az Europ-Assistance Magyarország Kft. adatkezelési tájékoztatóját, mely a pályázat weboldaláról letölthető.