Személyre szabott post-COVID egészségügyi szűrővizsgálat vállalkozásoknak

Átfogó szűrőcsomagunk személyre szabott post-COVID egészségügyi vizsgálatokat kínál vállalkozások számára. Az alapszűrés elemein túl a csomag az adott személy vizsgálati eredményei alapján indokolt további szakorvosi vagy diagnosztikai vizsgálatot is tartalmaz. 2023-ban átdolgoztuk a szűrőcsomag tartalmi elemeit, erről az alábbiakban részletes tájékoztatást nyújtunk. A vizsgálat a koronavírus-fertőzésen átesetteknek is kiemelten javasolt a lehetséges szövődmények kiszűrésére.

 

Kik pályázhatnak?

A vizsgálatokra egyéni vállalkozók és maximum 250 fővel működő vállalkozások pályázhatnak. Jelenleg a szűrőcsomag csak Budapesten érhető el.

 

Miért érdemes jelentkezni a vizsgálatra?

Lezajlott Covid-19 fertőzés esetén a post-Covid szövődmények kiszűrésére. Ebben az esetben a vizsgálatot a betegség kialakulása után legkorábban 3 héttel, legkésőbb 6-9 hónappal javasolt elvégeztetni, elsősorban azoknak, akik a már lezajlott aktív fertőzési szakaszt követően valamely még nem kivizsgált, és nem kezelt post-Covid tünettel, panasszal rendelkeznek (a fertőzés aktív szakaszában a szűrővizsgálat nem elvégezhető), vagy lezajlott fertőzés után szeretnének tisztában lenni azzal, hogy maradéktalanul gyógyultak-e.

 

Mit tartalmaz a szűrőcsomag?

2023. januárjától a lentiek szerint változott a szűrővizsgálatok tartalma. A csomagok szakmai tartalmát a kihasználtsági tapasztalatok alapján, valamint a rendkívül nagy számú jelentkezésre tekintettel dolgoztuk át. Ez azokra a pályázókra is érvényes, akik 2022-ben nyújtottak be pályázatot. Szíves megértésüket köszönjük.

 

Post-COVID szűrőcsomag protokoll 2023. januártól

 

Alap csomag:

– Mellkas röntgen

– EKG

– Belgyógyászati szakorvosi vizsgálat (anamnézis felvétel, fizikális vizsgálat, vérnyomás mérés, oxigén szaturáció)

– Laborvizsgálat (pontos elemei: Vérvétel: t. vérkép, LDH, CRP, süllyedés, D-dimer, májfunkció (GGT, GOT, GPT), ferritin, CPK, bilirubin, direkt bilirubin, creatinin (GFR), Na, K, Cl, éhgyomri vércukor, T. vizelet üledékkel)

 

Kiegészítő csomag:

Kizárólag a belgyógyász szakorvos javaslata alapján 1 választott kiegészítő vizsgálat.

– Pulmonológiai szakorvosi vizsgálat

– Gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálat

– Hasi- és kismedencei ultrahang

– Kardiológiai szakorvosi vizsgálat

– Mellkas CT

– Spirometria

 

 

– Az Alapcsomag vizsgálatain felül tehát kizárólag a belgyógyász szakorvos javaslata alapján 1 választott kiegészítő vizsgálat végezhető el.

– Az Alapcsomag vizsgálatainak szervezését az Europ-Assistance végzi, a további vizsgálatok szervezési feladatát az egészségügyi szolgáltató maga szervezi.

Az Alapcsomag vizsgálatait és a kiértékelését az első vizsgálatot követő 5 munkanapon belül kell elvégezni.

– Az Alapcsomagba tartozó belgyógyászati vizsgálat során a vizsgálóorvos a tünetek, panaszok és vizsgálati eredmények alapján a szakmai szempontból szükséges további vizsgálatokat javasolni fogja az orvosi dokumentumon, továbbá biztosítja a paciens számára, hogy a vizsgálatot követően a recepción a Kiegészítő csomag belgyógyász által javasolt vizsgálatára bejelentkezzen.

 

Hogy történik a vizsgálatok megszervezése?
Az online pályázati felület kitöltése után az ellátásszervezést végző megbízottunk - az Europ-Assistance - munkatársai alapítványunk megbízásából felveszik a kapcsolatot a pályázóval és egyeztetik az Alap vizsgálatok időpontját, helyszínét.
A vérvételt javasolt legkorábban elvégeztetni, hogy a belgyógyász orvos annak eredményét is figyelembe tudja venni a vizsgálatakor.
Az Alap vizsgálatokon túli kiegészítő vizsgálatot későbbi, előre egyeztetett időpontban végzik el a szakemberek.
A vizsgálatok budapesti magán-ellátóhelyeken történnek.

 

Hol kerül sor a vizsgálatokra?
Budapesti magánklinikák egyikén történik.

 

Mi a teendő, ha pályázni szeretne?
Töltse ki az online adatlapot, ezt követően a szűrést szervező partnerünk, az Europ-Assistance Magyarország Kft. (1132 Budapest, Váci út 36-38.) telefonon vagy e-mailben felveszi a kapcsolatot a pályázó által megjelölt kapcsolattartóval,  időpont egyeztetés céljából.

 

Milyen adatokat kell megadnia a pályázathoz?
- A pályázó vállalkozás neve, székhelye, adószáma
- A kapcsolattartó neve, telefonszáma, e-mail címe 
- Hány fő számára igényli a szűrést?

 

Csatolandó:
- aláírási címpéldány
- aláírt összeférhetetlenségi nyilatkozat: https://alapitvany.generali.hu/static/osszeferhetetlensegi_nyilatkozat_covid.pdf

 

A pályázat beadási határideje:
2022. december 31-én a pályázat lezárult.

 

Hogyan bíráljuk el a pályázatokat?
A pályázatokat a Generali a Biztonságért Alapítvány Kuratóriuma bírálja el, külső szakértők bevonásával. A kiírási feltételeknek megfelelő pályázókat a pályázatok érkezési sorrendjében bíráljuk el.

 

A pályázati keret
Felhívjuk a pályázók figyelmét arra, hogy a meghirdetett pályázat költségkerete korlátozott. Amennyiben a beérkezett pályázatok alapján az odaítélt támogatások elérték az alapítvány által felhasználásra szánt összegkeretet, úgy az adott pályázati lehetőség lezárul. Erről az alapítvány az alapitvany.generali.hu honlapon ad tájékoztatást.
Az alapítvány emellett fenntartja a jogot arra, hogy bármelyik pályázatot bármikor, indokolás nélkül elutasítsa, ideértve azt az esetet is, ha egyébként a pályázati anyag a kiírásnak minden tekintetben megfelel. Az elutasítással szemben felülvizsgálatot, jogorvoslatot az Alapítvány nem biztosít. A pályázó a fentieket a pályázat benyújtásával tudomásul veszi és elfogadja.

 

Adatkezelés
A pályázó tudomásul veszi, hogy az általa önkéntesen megadott adatokat a Generali a Biztonságért Alapítvány kizárólag a pályázat elbírálása, valamint a szűrővizsgálat Europ-Assistance Magyarország Kft általi megszervezése céljából, az ehhez szükséges ideig kezeli. Pályázó a pályázat benyújtásával nyilatkozik, hogy a szűrésre jelentkező személyek megismerték az Europ-Assistance Magyarország Kft. adatkezelési tájékoztatóját, mely a pályázat weboldaláról letölthető.