Autópálya plakátok

2020. júl. 16. - default

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal együttműködve évek óta segítjük az M1, M3 és M7-es autópályákon közlekedőket 14 közlekedésbiztonsági témájú óriásplakáttal. Üzeneteink elsősorban a gyorshajtással és a mobilozással összefüggő veszélyekre hívják fel a figyelmet.

Az autósokat is igyekszünk megszólítani: az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közösen az autópályák mentén elhelyezett óriásplakátokon hívjuk fel az autósok figyelmét a közlekedésbiztonsági kockázatokra. A plakátok kiemelt figyelmet szentelnek a mobiltelefon használat okozta veszélyeknek és a gyorshajtásnak. A 14 táblát több mint 300 millió fő látja összesen egy évben.

A gyorshajtás évtizedek óta problémát jelent az utakon. Az autópályán elhelyezett tábláinkon elérhető távolságokban mértük le, mennyi "előnyt" is jelent, ha rajta feletjük lábunkat a pedálon. Az M3-as autópálya egy adott szakaszától Debrecenig 16 percet nyerhetünk. Megéri?
Számos apró cselekedünket nem realizáljuk, mert telefonunk használata egyértelműen napi rutinunk része. A plakátok elsősorban ezekere hívják fel a figyelmet. Tudta például, hogy 1 poszt megírása 150 méter vakon vezetést jelent? Egy SMS küldése 100 méter vakon vezetést jelent. Vajon ez megéri?