Biztonságos Iskola Program

2020. júl. 16. - default

Az iskolai és otthoni baleset-megelőzést szolgálja az alapítványunk által egy évtizede támogatott program, mely során önkéntes pedagógusok élménypedagógiai módszerekkel adják át  általános iskolák diákjaiknak a gyakorlati tudást e témakörben.

Hiszünk az élményszerűségben, ezért a Biztonságos Iskola Program keretében önkéntes pedagógusok interaktív társasjátékkal és élménypedagógiai módszerekkel segítik az általános iskolás gyermekeket az iskolai és otthoni balesetek megelőzésében, vagy a bekövetkezett baleset esetén követendő magatartás gyakorlásában. A kutatások szerint ma Magyarországon a legtöbb 7-14 éves gyermek olyan balesetben veszti életét, vagy sérül meg súlyosan, amely a megfelelő oktatással megelőzhető lett volna. A program célja, hogy a pedagógusok bevonásával felkészítse a gyermekeket az olyan gyakori iskolai és otthoni balesetek elkerülésére, mint esés, égés, fulladás, vágás vagy mérgezés.

A pedagógusképzés pályázati keretek között mőködik a United Way Magyarország megvalósításában.  http://www.unitedway.hu/tevekenysegunk/oktatas/gyermekbiztonsag/

Pályázat: http://www.unitedway.hu/biztibusz-program-2020-tavasz/