Generali Elsősegély Pont

2020. júl. 22. - default

Alapítványunk támogatásával az ország legnagyobb egybefüggő strandján Elsősegély Pont, ambulancia és a vízi mentő szolgálat üzemel. Ennek segítségével a pihenni vágyók biztonságban élvezhetik a 3 kilométeres partszakasz nyújtotta vízisport és strandolási lehetőségeket.

A Lupa-tó két strandja összesen 10.000 fő befogadására képes, a 3 km-es partszakasz biztonságos használatához elengedhetetlen a vízi mentő és ambulancia központ dolgozóinak állandó jelenléte. Az előszezonban és a főszezonban 8-10 vízimentő és 1-2 fő egészségügyi dolgozó áll rendelkezésre a strandon. Az ambulancia előszezonban kb 30-40 esetet lát el naponta, de főszezonban ez felemelkedhet a napi 100 esetre is. A vízimentők folyamatosan járőröznek a strandon, felhívják a vízisportokat űzők figyelmét a mentőmellényre és a stand szabályaira.

A Generali Elsősegély Ponton (ambulancia) és a Generali Életmentő Ponton  (vízi mentő szolgálat) dolgozó szakemberek csónakok, orvosi és életmentő eszközök, elsősegélynyújtáshoz szükséges felszerelés segítségével óvják a strandolók testi épségét.