Generali Elsősegély Program

2020. júl. 16. - default

Pályázati rendszerben nyújtunk 4 órás gyakorlati elsősegély oktatást laikusok számára – iskoláknak, civil szervezeteknek, helyi közösségeknek. 2019-ben több mint 40 közösség élt a lehetőséggel.

Kiemelt célunk a gyógyítási és mentési tevékenységek támogatása, valamint az ismeretterjesztés segítése a lakosság körében. A Generali Elsősegély Program keretében szakmai partnerünk közreműködésével segítjük a laikus közösségeket a készségszintű ismeretszerzésben, elsősegély képzéseken keresztül, hogy gyakorlat közben sajátíthassák el a szükséges ismereteket. Az elsősegély oktatások célja, hogy a résztvevők a képzést követően vészhelyzetben merjenek cselekedni, tisztában legyenek azzal, hogyan kell segítséget hívni, valamint készségszinten képesek legyenek megkezdeni az elsősegélynyújtást, életmentést.

Az oktatással megbízott, az Y generációt megszólítani képes fiatal csapat, a TEDX-en is szereplő, mentőn dolgozó fiatalember és csapata igazi élményalapú képzéseket szervez. Az érdeklődők szituációkon keresztül sajátíthatják el a szükséges tudást, miközben tapasztalt mentőápoló csapat látja el őket tapasztalati tanácsokkal.

2019-ben több mint 40 helyi közösség részesült a képzésben, 30-50 fő közötti létszámban tanfolyamonként, ez közel 2000 főt jelent. Az elmúlt 2,5 évben összesen 100 helyi közösségben mintegy 5000 ember kezébe adhattunk használható, gyakorlati tudást. Az oktatáshoz saját gyártású elsősegély oktatóanyagot adunk át.