#nemvagyegyedül

2020. júl. 1. - default

Piszkálnak online? Csúfolnak a Facebookon? Zaklatnak Messengeren? Ez nincs rendjén! Tudd, hogy nem vagy ezzel egyedül és van megoldás a problémáidra!

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és az UNICEF Magyarország a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával 2020 júniusában közös kampányt indított, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az online bántalmazás problémájára és rámutasson, hogy a szakértő segítség könnyen elérhető. Bár a karanténhelyzet Magyarországon ekkor már a végéhez közelített, szakértők szerint az online bántalmazási „járvány” épp a tetőpontjára ért. A cyberbullying, vagyis netes bántalmazás világszerte komoly veszélyforrás: emberi tragédiához, öngyilkosságokhoz vezethet.

B. Nagy Réka, Dallos Bogi, Dezső Bence, Dukai Regina, Gulyás Lídia, Fenyvesi Zoltán, FollowAnna, Hédinke, Istenes Bence, Iszak Eszter, Lina és Panni, Magyar Barbara, Palkovics Zóra, Puskás Peti, Rubint Rella, Stohl Luca, Süveg Márk (Saiid) és Szalay Isti is vállalta, hogy a fontos ügy mellé áll. Mindannyian más műfajban, más közönséghez és másként szólnak, azonban összeköti őket, hogy nagyon népszerűek a fiatalok körében, így hatékonyan tudták eljuttatni a #nemvagyegyedül üzenetét a társadalom minden rétegéhez.