Önfeledt kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak – idén júniusban újra várja a családokat a Generali Gyerek Sziget!

2022. jún. 1. - Gyermek- és ifjúságvédelem

Az első három nyári hétvégén a gyerekek, a családok birodalmává válik az óbudai Hajógyári-sziget: két év szünet után a Generali Gyerek Sziget visszatér, és izgalmas programokkal készül minden korosztály számára. Íme egy kis kedvcsináló!

 

Idén is számtalan program varázsolja színesebbé és igazán szórakoztatóvá ezeket a nyári napokat, legyen szó akár a zene, a sport, a tudomány, az alkotás, a színház, a mesék világáról.

Kalandok mindhárom hétvégén

A korábbi esztendőkhöz képest számos új programlehetőséggel találkozhatnak a látogatók a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával megvalósuló Gyerek Szigeten, a június 4–6-i, 11–12-i és 18–19-i hétvégén! 

Biztosan felejthetetlen élményt fog szerezni minden kis teljesítőnek a 2022-es Gyerek Sziget egyik legizgalmas újdonsága, a Generali Kalandpálya, amely mindhárom hétvégén minden nap reggel 10:00 és este 18:00 között várja a kalandvágyó gyerkőcöket! Ugrás, kúszás, mászás, gurítás, futás – lesz itt minden, ami igazán különlegessé és emlékezetessé teszi ezt az akadálypályát. Van, ahol pókjárásban, van, ahol szlalomozva kell haladniuk a lurkóknak a cél felé, közben útjukat állhatja mondjuk egy palánk vagy egy kötélpálya, amit meg kell hódítaniuk, de az egyensúlyozó és ügyességi feladatok sem maradhatnak a kihívások sorából. A legügyesebb kis kalandoroknak emlékérem jár!

Szintén egy teljesen új program a Vándor Vurstli Lovagvár! A Karzat Színház igazi lovagvárat épít minden hétvégén, ahol a kis lovagok és lovagkisasszonyok kipróbálhatják ügyességüket, valamint megismerhetik a vándorlovag élet ezernyi apró érdekességét. Nem maradhatnak ki a felsorolásból a Reflexshop logikai és társasjátékai sem, amelyek a modern társasjátékok világába kalauzolják el a gyerkőcöket, akik persze ki is próbálhatják a legizgalmasabb díjnyertes játékokat!

A természet iránt érdeklődő lurkók is rengeteg szuper élmény részesei lehetnek. A már jól ismert Állatsimogatóban találkozhatnak többek között Bélával, a szamárral, Petivel, a lóval, valamint a húszéves shetlandi pónival, Kamillával is. Emellett sok-sok érdekességet megtudhatnak az állatok tartásáról és táplálkozásáról. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület foglalkozásain a kicsik megismerkedhetnek a természet csodás kincseivel, láthatnak különféle madárfészkeket, tojásokat, sőt, madárköpetet is. 

Az aktív kikapcsolódást keresők is biztosan felejthetetlen élményekkel térnek majd haza a Gyerek Sziget bármely napjáról. A már említett Generali Kalandpálya mellett többek között a Generali Sportpark és a Kaboló Mozgásművészeti Műhely tanodája is várja az érdeklődőket!

Az alkotásért, a kézműves hobbikért rajongó lurkók számára a Gyerek Sziget igazi „kincsesbánya”! Agyagozás, fűvel-fával workshop, kavicsszobor műhely, a Kerek-perec gasztronómiai játszótér, babajátszóház – csak hogy néhányat említsünk a széles programkínálatból.

Kattints, ismerd meg a Generali Gyerek Sziget teljes programját!

Június 4–6.: Halász Judit; Nemadomfel Park

Június 4-én szombaton 16:30-tól 18:00-ig egy olyan művész lép a Gyerek Sziget Generali Nagyszínpadára, aki az elmúlt évtizedekben minden korosztály szívét meghódította. Halász Judit kicsik és nagyok körében jól ismert és szeretett dalait együtt énekelhetik nagyszülők, szülők és gyerekek!

Kihagyhatatlan program a június 4–6-i hétvégén a Nemadomfel Park, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a fogyatékkal élő emberekkel, és bepillanthatnak a hétköznapjaik egy-egy jellemző szituációjába. Választ kaphatnak az olyan, gyakorta felmerülő kérdésekre, mint például hogyan kommunikálhatnak egy siket emberrel vagy miként segíthetnek egy látássérült személynek a közlekedésben. A Nemadomfel Park tréningjének célja, hogy együtt játsszunk, sportoljunk, beszélgessünk!

Itt találod a pünkösdi hétvége programkínálatát napokra bontva: 

június 4., szombat

június 5., vasárnap

június 6., hétfő

Június 11–12.: Kaláka; Sziget felfedező túra

A második júniusi hétvége szintén rengeteg izgalmas élményt tartogat! Például szombaton és vasárnap is délelőtt 11:00-től, illetve délután 15:00-tól egy nagy kalandra indulhatnak a gyerekek a Sziget felfedező túra keretében, amelynek során környezeti nevelő vezetésével felfedezhetik a Hajógyári- sziget érdekességekkel teli élővilágát.  

A Jane Goodall Intézet egy egészen különleges programmal várja a család minden tagját június 11-én szombaton a Főemlősmentő állomáson: játékaik segítségével a gyerekek megismerhetik a legközelebbi rokonaink viselkedését, életét, valamint azt, hogy ők maguk mit tehetnek azért, hogy a csimpánzok, gorillák és orangutánok fennmaradásához hozzájáruljanak.

Június 12-én vasárnap délelőtt 11:00-től igazi klasszikusok csendülnek fel a Gyerek Sziget Generali Nagyszínpadán, a Kaláka gyerekkoncerten! Nálatok laknak-e állatok?, Bőrönd Ödön, Madáretető – a legkedvesebb Kaláka-lemezek népszerű dalait hallgathatják meg kicsik és nagyok Gryllus Dánielék előadásában.

Böngéssz a hétvége széles programkínálatából:

június 11., szombat

június 12., vasárnap

Június 18-19.: Farkasházi Réka és a Tintanyúl; Tudj többet, élj jobban!

A Generali Gyerek Sziget utolsó hétvégéjének programkavalkádjában a család apraja-nagyja megtalálhatja a számára legszórakoztatóbb és legérdekesebb kikapcsolódási formát! Ezen a hétvégén érkezik a Tudj többet, élj jobban! – Közlekedésbiztonsági oktató program: a Kulturált Közlekedésért Alapítvány munkatársai játékos formában mutatjuk be a közlekedéshez kapcsolódó tudnivalókat, a balesetmegelőzés ismereteit, az egészségmegőrzés titkait és még sok praktikus tudást, amit a mindennapi életben hasznosíthatnak. 

Június 19-én 11:00-kor lép a Gyerek Sziget Generali Nagyszínpadára a gyerekek nagy kedvence, Farkasházi Réka és a Tintanyúl! A zenekar dalainak egy része kortárs költők megzenésített verseiből áll, másik része pedig friss, mai hangulatú, ámde ugyanúgy nagy gonddal és igényességgel komponált zene és szöveg, amellyel nemcsak szórakoztatják a lurkókat, de azt is megmutatják, micsoda erő rejlik a zenében.

Milyen további szuper programok várnak rátok ezen a hétvégén? Kattints, és kiderül:

június 18., szombat

június 19., vasárnap


Várunk szeretettel június első három hétvégéjén a Generali Gyerek Szigeten!