THSN

The Human Safety Net – A mozgalomról

A The Human Safety Net (THSN) a Generali által életre hívott globális közösségi kezdeményezés, amely túlmegy a mindennapi üzleti küldetés határain. A Generali mozgalma a társadalom kiemelten sebezhető csoportjainak védelmét szolgálja. A The Human Safety Nettel lehetőséget teremtünk hátrányos helyzetű emberek számára, hogy átalakíthassák családjuk és közvetlen közösségük életét. A The Human Safety Net eszméjét a „segítséglánc” inspirálta: azok, akiken segítünk, egyszer valaki másnak segítenek majd, így a pozitív változások hulláma az egész világra kiterjed, és korlátlanná teszi a lehetőségeket.
 

THSN az Újszülöttekért

 

Az alapítványunk támogatásával működtetett THSN az Újszülöttekért Program keretében a koraszülött babáknak és családjaiknak, valamint a szülés közben fellépő oxigénhiány, az úgynevezett perinatális asfixia kezeléséhez nyújtunk segítséget.

A THSN az Újszülöttekért Program szeretné felhívni a figyelmet a koraszülés és egyéb szülési sérülések súlyos következményeire, valamint azokra a maradandó sérülésekre, melyek egy része megakadályozható lenne.

Ismerkedj meg tevékenységünkkel, programjainkkal!

Célunk, hogy fő együttműködő partünkkel, a Pozitív Attitűd Formálás (PAF) Alapítvánnyal együttműködve tegyünk a megelőzésért, illetve a már kialakult betegségek kezeléséért, a családok épüléséért az alábbi pillérek mentén.

Korszerűsítés, eszközadományozás, melynek keretében – erőforrásainak és adománygyűjtő programjainak függvényében – olyan terápiás eszközök megvásárlását támogathatjuk a projekt keretében, amelyek a koraszülöttek ellátásában, valamint az asfixia monitorozásában és terápiájában segítenek.

„Aranyóra” népszerűsítése a szülészeteken: érzelmi és pszichológiai hatása mellett, a szülést követő bőr-bőr kontaktusnak számos jótékony érzelmi, pszichológiai és fiziológiai hatást tulajdonítanak mind az újszülött mind az édesanya számára.

Szülőtámogatás fejlesztése, melynek célja az utánkövetés pszichológus támogatásával, csoportosan.

Prevenció, magzatmozgás-vizsgálat: egy olyan kezdeményezés, amelybe a szélesebb lakossági kör, vagyis a várandós kismamák bevonhatók. A magzatmozgás számlálás könnyen megtanulható készség, amelynek otthoni vizsgálatával, a kutatások alapján, csökkenthető a terhességi magzat elhalás és a perinatális asfixia.

Az egymást segítő emberek láncolata: azon dolgozunk, hogy a globális kezdeményezésbe bevonjuk a Generali munkatársait, tanácsadóit is, akik önkéntesként vesznek részt a THSN-segítséglánc működtetésében, és munkájuk során hírét viszik a mozgalomnak, valamint építik az egyre szélesedő közösséget. Mindenkit szívesen látunk, önkénteseket, szakértőket, a csoporton belülről és kívülről is, hogy együtt építsük ezt a globális mozgalmat!


 

 

PARTNERÜNK

Pozitív Attitűd Formálás (PAF) Alapítvány