Piszkálnak online? - #nemvagyegyedul

2020. jún. 8. - Gyermek- és ifjúságvédelem

Bár a karanténhelyzet Magyarországon a végéhez közelít, szakértők szerint az online bántalmazási „járvány” csak most éri el a tetőzést. A cyberbullying, vagyis netes bántalmazás világszerte komoly veszélyforrás: emberi tragédiához, öngyilkosságokhoz vezethet.

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és az UNICEF Magyarország a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával közös kampányt indít, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a problémára és rámutasson, hogy a szakértő segítség könnyen elérhető. Olyan hírességek álltak mellénk, akik a célközönséget megszólítva, a saját közösségi média platformjaikon hitelesen tudják eljuttatni az üzenetet a fiataloknak.

#nemvagyegyedül –  a cyberbullying világszerte gyerekek millióit érinti, de rengeteg felnőtt dolgozik azért, hogy segítsen a nehézségek leküzdésében.

Minden problémára van megoldás. Csak beszélned kell róla. Ha te is áldozat vagy, ne félj személyesen segítséget kérni egy felnőttől, vagy valakitől, akiben megbízol. Ha olyan a problémád, amit senkinek sem akarsz vagy mersz elmondani, hívd fel a Kék Vonal éjjel-nappal elérhető ingyenes számát, a 116-111-et, vagy regisztrálj a www.kek-vonal.hu oldalon, ahol emailben, vagy a chat szobában tudsz online segítséget kérni. Akár névtelenül is beszélgethetsz a Kék Vonal munkatársaival, ha így könnyebb segítséget kérned. Ha az UNICEF Magyarországtól szeretnél segítséget kérni, akkor írj az onlinezaklatas@unicef.hu e-mail címre.