Háromnapos programkavalkád a Generali Gyerek Szigeten

2024. máj. 30. - Gyermek- és ifjúságvédelem

Lassan hagyománnyá válik, hogy az iskolai nyári szünet kezdete egybeesik a Generali Gyerek Sziget fesztivállal – nem is lehetne jobb indítása a 2024-es vakációnak sem! Változatos programok, rengeteg játék, izgalmas kihívások várják a felhőtlen kikapcsolódást kereső családokat június 21–23. között az óbudai Hajógyári-szigeten!

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a gyerekek birodalmává válik három napra a Hajógyári-sziget. A Generali Gyerek Szigeten kalandjátékkal, Ninja-pályával, számháborúzással, koncertekkel és számtalan további izgalmas programlehetőséggel készülnek a szervezők kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Íme, egy kis ízelítő a színes kínálatból!

Generali Akadálypálya

A Generali Gyerek Sziget egyik legnépszerűbb helyszíne kétségkívül a Generali Akadálypálya: a kis látogatók ifjú ninjaként próbálhatják ki magukat és mutathatják meg bátorságukat a tizenöt elemből álló akadálypályán. 

Egyensúlyozás, futás, kúszás, csimpaszkodás – a feladatok fejlesztik a gyerekek állóképességét, leleményességét, ügyességét, emellett pedig rendkívül szórakoztatók is. Hatalmas móka és kaland az akadálypálya akár még a kiskamaszok számára is!

Generali Nagy Családi Kalandjáték

A családi kalandjáték során a családtagok egy mesét követve együtt, egymást segítve haladnak végig az állomásokon. Eközben tanulhatnak a segítségadás fontosságáról, az adományozás alternatív formáiról, valamint arról, hogy nem csak a szegény/rászoruló embereknek lehet szükségük támogatásra. 

A hat állomásos kalandjáték központi eleme a Mese a szeretetről, a tükörről és a szépségről című történet. Egy hercegnőről szól, akit megátkoznak, és csúnyának látja magát a tükörben, miközben mindenki más csak egyre szebbnek tartja őt. 

Az állomások bármilyen sorrendben teljesíthetők, a lényeg, hogy a hatodik (a kézműves) állomás legyen az utolsó. Minden szakasz során olyan feladatok várják a családokat, amik remekül fejlesztik a térlátást és a kreatív gondolkodást. Ilyen például a tükrös szimmetria játék vagy a közös toronyépítés poharakkal és madzaggal; utóbbi ami azért is nagyon lényeges eleme a kalandjátéknak, mert ezen a ponton fókuszba kerül az adományozás is: a kicsik játékos módon tanulhatják meg, hogyan lehet jól segíteni másokon. 

Jót enni, jót tenni: The Human Safety Net Adománybüfé

Az izgalmas játékok mellett a Generali Gyerek Sziget ad otthont alapítványunk The Human Safety Net programja által életre hívott közösségi kezdeményezésének, a Global Challenge-nek. Immár negyedik alkalommal kerül sor erre a nagyszabású kezdeményezésre, melynek során egyszerre összesen 26 országban gyűjtenek adományt a Generali munkatársai és tanácsadói egy meghatározott cél érdekében – többek között a Gyerek Szigeten is, a The Human Safety Net Adománybüfében. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan lesz a kínálatban palacsinta, hot dog és hűsítő limonádé is, a befolyt összegből pedig egy különleges nyári szülő-gyermek tábort valósít meg a Generali The Human Safety Net programja.

Mi is az a THSN szülő-gyermek tábor?

2023-ban nagy sikerrel zajlott le a THSN program első szülő-gyermek tábora, és reméljük, idén is hasonlóan különleges, sokat adó egy hetet tölthetnek majd el a kisgyermekes családok. 

A nyári szünet a legtöbb kisgyermekes család számára komoly kihívást jelent: akár dolgozik mindkét szülő, akár nem, bizony nem könnyű megoldani, hogy a kicsik számára olyan programokat találjanak, amik nemcsak a kikapcsolódást segítik, de fejlesztik is őket. Ebben a táborban pedig a szülő is jól érzi majd magát: az anyukák és az apukák is hasznosan tölthetik az időt, ők többek között olyan témákban mélyedhetnek el szakértők segítségével, mint az időmenedzsment, a karrierváltás, a párkapcsolat vagy a gyerekek motiválása. 

Fókuszban az egészségmegőrzés

Ha jártatok már a Generali által támogatott eseményen – legyen szó a Generali Runról, a Generali Night Runról vagy akár a Gyerek Szigetről –, akkor biztosan tudjátok, hogy mindig a helyszínen tartózkodik a Generali egészségügyi szűrőbusza is. Ezúttal sem lesz ez másképp!

A szűrőbusz fedélzetén ingyenes prevenciós szűrővizsgálatokon vehetnek részt az érdeklődők. A 15 perces vizsgálatok között szerepel teljes testösszetétel elemzés; alsó- és felső végtagi vérnyomásmérés; verőérszűkület-vizsgálat; érmerevség-vizsgálat; véroxigén-szint mérés; koleszterinszint mérés; légzésfunkciós vizsgálat; csontsűrűség mérés; gluténérzékenység tesztelése; a férfiak esetében a prosztata problémáit kiszűrni hivatott, ujjbegy-szúrással elvégzett PSA-teszt.

Jobbnál jobb koncertek

A Generali Gyerek Sziget koncertkínálata idén is fantasztikus lesz. 

  • Június 21., péntek: 16:30-kor lép a Generali Nagyszínpadra minden korosztály örök kedvence: Halász Judit!
  • Június 22., szombat: délelőtt 11:00-től szintén a Nagyszínpadhoz várja az érdeklődőket egy csodás zenés-táncos-verses gyermekelőadásra Grecsó Krisztián és a Pici Szív Tánczenekar. 16:30-tól pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl örvendezteti meg egy szuper koncerttel ifjú rajongóit.
  • Június 23., vasárnap: délelőtt 11:00-kor az idén 15 éves Kiskalász zenekar lép színpadra, délután 16:30-tól pedig az Apacuka zenekar ad koncertet.

Aktív kikapcsolódás minden korosztálynak

A fentiek mellett idén is lesz állatsimogató, számtalan kézműves foglalkozás, gasztronómiai játszótér, mesecentrum, zsonglőrtanoda, sőt, megelevenednek a régi mesterségek is. A piciket Babajátszóház várja majd, a sportos gyerekek a Gymnathlon programmal kapcsolódhatnak ki. Lesz Maminbaba hordozós fitnessprogram, és az Óriás Ugrálóvár pedig bizonyára idén is az egyik kedvenc helyszíne lesz alurkóknak. De az olyan kalandok, mint a számháborúzás és a Cserkésztábor is megtalálhatók a lehetőségek között. 

Várunk titeket is ingyenes rendezvényünk mindhárom napján! A Generali Gyerek Sziget részletes programjáról ide kattintva tájékozódhattok.