Mosolyvadász karácsony 2023: közel 400, gyermekotthonban élő gyermek arcára csalhattunk mosolyt

2023. dec. 22. - Gyermek- és ifjúságvédelem

A Mosolyvadász Programunkban 12 gyermekotthon közel 1000 lakóját évek óta támogatja a Generali A Biztonságért Alapítvány. A program állandó eleme a gyerekek számára szervezett személyiségfejlesztő élménytábor és a nevelők kiégés elleni workshopja az Élményakadémia közreműködésével. Ám ezeket túl idén szerettük volna az ünnepi időszakot is különlegessé tenni a fiatalok egy része számára.

 

Ezért 2023 karácsonyán egy élményt vitt a Generali a Biztonságért Alapítvány az általa támogatott gyermekotthonoknak. A cél az volt, hogy a több száz gyermek kikapcsolódhasson, meghallgathasson egy szívhez szóló koncertet, és részesei lehessenek egy kis karácsonyi varázslatnak. Örömmel számolunk be arról, hogy a kezdeményezésünk csodásan sikerült!

 

Ma Magyarországon közel 23 ezer gyermek él állami gondoskodásban, 85 százalékuk kiskorú, a többi utógondozott fiatal felnőtt, egészen 25 éves korig. A családjukból kiemelt gyermekek átlagosan öt évet töltenek el gyermekotthonban. Az otthonban élő gyerekeknél számos esetben kötődési zavarok alakulnak ki, és gyakran hiányzik környezetükből a hiteles példakép, nehezen alakítanak ki reális jövőképet. Gyakori, hogy csorbul az önértékelésük, nehezen bíznak meg társaikban, kitettebbek a külső negatív befolyásnak. A közösségi programokkal ezeket a hátrányokat szeretnénk ellensúlyozni, alternatívákat kínálva a szabadidő tartalmas eltöltéséhez.

Mosolyvadász karácsony 2023

Közel 400, az ország minden táján, lakásotthonban élő gyermek és fiatal felnőtt számára készült karácsonyi műsorral és ajándékkal a Generali a Biztonságért Alapítvány. A Mosolyvadász Karácsony 2023 programsorozat keretei között a Generali lelkes önkéntesei ellátogattak Bicskére, Komádiba, Kurityánba, Pécsre és Sopronba, hogy a környékbeli gyermekotthonokban élő fiatal számára szebbé tegyék az ünnepi időszakot.

A zene erejével

Az óvodás korúaktól kezdve iskolások és kamaszok is nagy örömmel fogadták önkénteseinket, akik a programsorozat által egy kis betekintést is nyerhettek az alapítvány munkájába. A programok egyik fénypontja a fiatalok műsorai voltak, akik az elmúlt hetekben sokat készültek ezekre a különleges alkalmakra. Az említett városokban Nagy Bogi énekesnő koncertjével is készült az Alapítvány a lakásotthonoknak, és a közös éneklés a gyermekkel sem maradhatott el. Kicsik és nagyok élvezettel kapcsolódtak be és dalolták Bogival együtt kedvenc slágereiket és karácsonyi énekeket. A gyermekotthonokat 1-1 karaoke szettel is meglepte az Alapítvány, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a fiatalok hódolhassanak egyik kedvenc elfoglaltságuknak, az éneklésnek.

Az eseményekről készült videóval szeretnénk nagyon boldog, békés karácsonyt kívánni, és örök emlék marad számunkra az is, hogy a Mosolyvadász karácsony alkalmával betekintést nyerhettünk a gyermekek mindennapjaiba is.