Okos fertőtlenítő kapu is segítette a maximális biztonságot a hétvégi balatonfüredi futóversenyen

2020. nov. 3. - Közlekedésbiztonság

Szigorú előírásokkal, előzetes gyorsteszttel, egészségügyi szűrőbusszal, maszkokkal és még egy okos fertőtlenítő kapuval is készültek a szervezők szombaton a Generali Run Balatonfüred eseményére, hogy a járvány miatt tavaszról halasztott versenyre a lehető legbiztonságosabb körülményeket biztosíthassák.

Nem szegte kedvét sem a szeles idő sem a kötelező maszkviselés annak a 2200 lelkes futónak, akik a balatonfüredi Vitorlás térről rajtoltak el a hétvégén. A járvány miatt márciusban elmaradt versenyt ezúttal kiemelt biztonsági előírások mellett bonyolították le a szervezők, akik az esemény előtt a Generali egészségügyi szűrőbuszán maguk is átestek koronavírus gyorsteszten. Minden induló nyilatkozott arról, hogy egészségesen áll rajthoz és még egy okos fertőtlenítő kapu is segítette az ellenőrzést: a berendezés a ruházat fertőtlenítése mellett testhőmérsékletet mért, ellenőrizte, hogy van rajta maszk a futón és még kézfertőtlenítőt is adagolt.

A Generali a Biztonságért Alapítvány minden évben kiemelt figyelmet fordít a baleset-megelőzéstől a gyermek- és ifjúságvédelmen át az egészségmegőrzésre. Ezen belül a koraszülött-ellátás támogatása jelenleg kiemelt szívügyük, így az esemény apropóján a figyelemfelhíváson túl az adományozás lehetősége is adott volt futóknak és családtagjaik számára. Az eseményen befolyt összegből, illetve az augusztusi Generali Night Run Budapesten gyűjtött adományoknak, Erdei Zsolt „Madár” felajánlásának és a Generali dolgozók támogatásnak köszönhetően egy olyan készülék megvásárlását tennék lehetővé a SOTE I. Gyermekklinika Újszülött Intenzív Osztálya számára, mely a tüdőbeteg koraszülött és újszülött babák gyógyulási folyamatait tudná gyorsítani, és amivel rengeteg szövődmény elhárítására is lehetőség nyílik.

“Nem volt kérdés, hogy csak akkor rendezzük meg a versenyt, ha maximális biztonságot tudunk nyújtani. Egy ekkora volumenű eseménynél ez elég nagy kihívást jelent, de végül a futók együttműködésének és az alapvető előírások szigorú betartásának köszönhetően végül egy igazán jó hangulatú eseményre kerülhetett sor, mely feledtette picit ezt a bizonytalan helyzetet.” - emelte ki Olt Boglárka, az alapítvány képviselője.