Bringás Brigantik- kerékpáros vlog-sorozat

2020. júl. 16. - default

A Bringás Brigantik - azaz Kolovratnik Krisztián színész és fia, Borisz - segítségével a kerékpározás kulisszatitkaiba nyerhetünk betekintést zenés vlog sorozatukon keresztül. Szórakoztató módon leshetjük el a kerékpárszerelés, a biztonságos kerékpározás csínját-bínját, de kiváló túraútvonalakat is megismerhetünk általuk.

A sorozat vidéki helyszínek bejárásával, különleges és varázslatos túraútvonalatk bemutatásával indult. Később azonban igény mutatkozott az ennél valamivel bonyolultabb, városi közlekedés feltérképezésére és ezzel kapcsolatos edukációs filmek forgatására. Ma egyik céljük magabiztosságot adni az embereknek ahhoz, hogy biciklire pattanjanak és körbe járják a várost, ehhez rendszeresen áttekintik a biztonságos bringázás szabályait, tippeket és trükköket adva a szülőknek ahhoz, hogyan kerékpározzanak gyermekkel együtt. A felszerelések, fékek, gumik karbantartásának is figyelmet szentelnek, de a bringa tuning és dizájn is szóba kerül.

"A nagyvárosi közlekedés jellegzetességeit Magyarországon csak Budapesten tudod megmutatni:  itt nagyobb a félelem, nagyobb a káosz is. Előfordul, hogy egyszer csak „elfogy” a bringaút, a felfestés – egy tapasztalatlan bringás igenis bajban lehet. A szabályokat néha lehetetlen betartani, és kibékíthetetlennek tűnik az ellentét az autósok és más közlekedési eszközt használók, valamint a bringások között.  De a kerékpáros kultúra fejlődik, ezt próbáljuk a magunk eszközeivel dinamikusabbá tenni." - vallja Krisztián.

A teljes vlogsorozat itt érhető el.