Együtt semmi sem lehetetlen – ismerd meg az InnoMate program különdíjas csapatait!

2022. máj. 18. - Gyermek- és ifjúságvédelem

Az idei InnoMate program két különdíjas csapatának izgalmas projektjeit mutatjuk be: egy, a vállalkozásokat és a marketingeseket összekötő alkalmazást, valamint egy olyan online platformot, amely továbbtanulási tudástárként működne a diákok számára.

Május végén záróeseményéhez érkezik a United Way Hungary idei InnoMate programja, amelyet alapítványunk támogat. ​​Az Innovációs Táborban az első három helyezett és a két különdíjas csapat tökéletesíti mentorai segítségével a projektjét, emellett izgalmas előadásokat és panelbeszélgetéseket is meghallgathatnak.

Cikkünkből most a különdíjas ötleteket és megalkotóikat ismerheted meg kicsit részletesebben.

IMC – It’s My Company

Az budapesti BMSZC Neumann János Informatikai Technikum IMC (It's My Company) csapatának tagjai osztálytársak, akik a közös munka során váltak barátokká. Ötletük egy, a vállalkozókat és a marketingeseket összekötő online platform!

Az It’s My Company jelmondata – Spórolj energiát, légy hatékonyabb! – nagyon jól tükrözi azt, hogy mit is szeretnének elérni a fiatalok az alkalmazásukkal. A statisztikák szerint ugyanis az induló vállalkozások ⅔-a csődbe megy, sok esetben azért, mert hiába kiváló a szolgáltatás, ha nincs mögötte jó marketing… Erre kínálna megoldást az IMC! Az algoritmus nemcsak azt biztosítaná, hogy a vállalkozó és a marketingszakember egymásra találjon, de bizonyos szűrőfeltételek alapján a legoptimálisabb párost „boronálná össze” – így teremtve meg a biztos alapokat a lehető legeredményesebb és leghatékonyabb közös munkához.

A három fiú már dolgozik a megálmodott grafikai felülettel rendelkező prototípuson, utánajártak az alkalmazást érintő szabályozásoknak, kielemezték a témával kapcsolatos statisztikákat, valamint marketingszakemberekkel is egyeztettek. 

Mivel mindhárman saját céget szeretnének alapítani a tanulmányaik elvégzését követően, és pontosan tisztában vannak azzal, hogy ebben milyen óriási szerepet játszik a marketing-brandépítés, így elmondható, hogy az IMC tematikája abszolút személyes érintettségű.

EduRoad

Mire van szüksége a diákoknak? Ez a legfontosabb kérdés, ami köré a pécsi Kodály Zoltán Gimnázium EduRoad csapata felépített online platformjának ötletét. 

Az általuk megálmodott felülettel a kortásaiknak szeretnének segítő kezet nyújtani. A célirányos, közérthető, tartalmas és informatív weboldal a továbbtanulni vágyó diákokat támogatná egyfajta online tudástárként. Az EduRoad projektjének fókuszában a következetesség áll, céljuk az, hogy eloszlassák a diákok kételyeit, választ adjanak a kérdéseikre, megerősítsék őket, sőt, egyfajta fejlődést is biztosítsanak a számukra.

Az érdeklődők egyetemistáktól, oktatóktól, a különféle szakmák képviselőitől kapnának hiteles, közérthető és naprakész információkat, például podcastok formájában. Emellett önismereti tesztek is segítenék őket a „Merre tovább?” kérdéskör megválaszolásában, valamint abban, hogy felismerjék az erősségeiket.  

Három nap együtt

Május utolsó hétvégéjén Budapesten gyűlnek össze a program idei helyezettjei és különdíjasai. Az InnoMate Innovációs Tábor során a fiatalok motivációs és karrierorientációs előadásokon vehetnek részt, tovább dolgoznak projekjeiken a mentoraikkal, végül pedig a pitchek prezentációjára is sor kerül. A táborban a szakma zsűri által legjobbnak ítélt csapat pedig bemutathozhat a szeptemberi Brain Bar rendezvényen!