Online döntőjéhez érkezett az InnoMate program!

2022. márc. 9. - Gyermek- és ifjúságvédelem

A United Way Magyarország és a Generali a Biztonságért Alapítvány az idei tanévben közösen indította el az InnoMate programot, melynek keretében lelkes középiskolások dolgozhatták ki újító és kreatív ötleteiket. Az elmúlt hónapokban a diákok és tanáraik gőzerővel munkálkodtak a terveken, március 10-én pedig végre eljön a pillanat, hogy az online Demo Day-en a döntőbe került csapatok bemutassák fantáziadús projekteiket!

 

2021 őszén 5 középiskola és 2 tanoda izgatott diákjai vágtak bele tanáraik, oktatóik támogatásával az InnoMate programba. Az önismereti és csapatépítő foglalkozások után belevetették magukat az ötletelésbe: megálmodták és kidolgozták vállalkozásuk tervét, miközben fejleszthették kreatív, tervezői gondolkodásmódjukat is. Mindeközben azt is megtanulták, hogyan kell hatékonyan csapatban dolgozni, megerősíthették együttműködési és kommunikációs készségeiket.

A fiatalok az ötleteikkel a mindennapokban felmerülő problémákra kerestek működő megoldásokat, főképp a saját életükből merítve, mindemellett a környezettudatosság és a fogyatékkal élők életminőségének javítása is fókuszba került!

Különleges és innovatív ötletek a döntőben

Az elmúlt hónapokban a kis csapatok elkészítették az általuk kitalált vállalkozás videós prezentációját, ezekből aztán a szakmai zsűri hatot juttatott a március 10-i online döntőbe:

  • A berettyóújfalui BSZC Arany János Gimnázium és Technikum NightFall csapata egy fiataloknak szóló közösségi tér kialakítását tervezi, amely tartalmas és nem utolsósorban biztonságos kikapcsolódási lehetőséget nyújt kortársaiknak.
  • A szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium Sixth Sense csapata egy különleges tájékozódási eszköz ötletével pályázott. A Sixth Sense szenzoros fejpánt célja, hogy segítse a látássérülteket a közlekedésben.
  • A budapesti BMSZC Neumann János Informatikai Technikum IMC (It's My Company) csapata egy olyan applikáció ötletével rukkolt elő, amely összekötné a vállalkozókat a marketingszakemberekkel.
  • A pécsi Kodály Zoltán Gimnázium EduRoad csapata egy pályaválasztást, továbbtanulást segítő honlap terveit dolgozta ki.
  • A szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium Busztro csapata egy különleges, a retró hangulatot közvetítő busz tervén dolgozik, amely food trucként működne.
  • A csörögi tanoda Pörkölt csapata, akik a helyi közösségépítés és a Tanoda ismertségének növelését célzó projekttel pályáztak. 

Ez a hat csapat és ötlet méretteti meg magát a március 10-i Demo Day-en. A legígéretesebb projektekre a szakmai segítség mellett további 100.000 Ft anyagi támogatás vár!

Ismerd meg te is a fiatalok izgalmas projektjeit!

Az online Demo Day március 10-én 16:30-kor veszi kezdetét és 19:00 óráig tart. A közönség megtekintheti a diákcsapatok videós prezentációit, valamint a program végén természetesen az eredményhirdetésre is sor kerül.

A csütörtöki esemény az érdeklődők számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni ide kattintva lehet!