Tizenhat és fél ezren már biztonságosan tudnak közlekedni

2020. jún. 17. - Közlekedésbiztonság

A játék történetében eddig a legtöbb, összesen több mint tizenhat és fél ezer diák vett részt az immár negyedszerre megszervezett Generali Nagy Diák KRESZ-teszt  első fordulójában. A DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány által indított háromfordulós versenyen egy ingyenes online tesztet kellett kitölteni. A következő két fordulóban – melynek szeptember 23-án az Országos Ifjúsági Sajtófesztivál ad helyet - a legügyesebb 14 és 24 év közöttiek vehetnek részt. A tét egy ingyenes jogosítvány szerzési lehetőség és egy menő robogó.

A Generali Nagy Diák KRESZ-teszt első fordulójában az online kérdéssort bárki kitölthette, s ezt több, mint 16 és fél ezren meg is tették. A szervezők a második fordulóba – ahol szintét KRESZ kérdésekre kell választ adni – a legügyesebben és leggyorsabban játszó ezer játékost hívják meg, ahonnan az élő döntőbe jutó legjobb 6-6 versenyző közül kerül ki az idei verseny két győztese. A DUE két fődíjat oszt ki, egy robogót, illetve lehetőséget egy jogosítvány ingyenes megszerzésére.

A népszerű KRESZ-versenyt idén negyedik alkalommal szervezte meg a DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány. A játékhoz a szakmai hátteret az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakértői adták. A program célja, hogy a fiatalok minél nagyobb jártasságot szerezzenek a közlekedési szabályokban, és nagyobb figyelmet szenteljenek a biztonságos közlekedésnek.

A verseny döntője szeptember 23-án lesz a 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, melynek Budapesten az Akvárium Klub ad helyet. Az egész napos rendezvényen sok izgalmas programmal várják majd a diákokat, így többek között a fő támogató, a Generali a Biztonságért Alapítvány jóvoltából a résztvevők idén is elsajátíthatják az elsősegélynyújtás alapfogásait.