KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG

2019. nov. 28. - Közlekedésbiztonság

Teszünk azért, hogy egy mindenki számára biztonságosabb világban éljünk, ahol odafigyelünk egymásra közlekedés közben is. Hiszünk abban, hogy a KRESZ játékosan is oktatható, valamint szívünkön viseljük a gyalogosan közlekedők biztonságát.

Céljaink között szerepel a közlekedésbiztonság támogatása. Közreműködő partnerünk segítségével olyan csoportos foglalkozásokat hozunk létre, melyek játékos formában segítenek elsajátítani  óvodás és iskolás gyermekeknek a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés alapjait. Közlekedésbiztonsági Élményprogramunkon az óvodákban, iskolákban mobilpályák felépítésével olyan szituációkba hozzuk a gyerekeket, amelyekkel mindennapi életük során találkozhatnak és így biztonságos környezetben tapasztalhatják meg, hogyan kell megoldaniuk az adott helyzetet. Hatalmas sikerrel tudjuk bemutatni és elsajátíttatni a szabályos és biztonságos áthaladást egy valósághű, de következmények nélküli forgalmi szituációban, és reményeink szerint hozzájárulunk a felnövekvő nemzedék közlekedési kultúrájának kialakításához.

A középiskolás korosztályt szólítjuk meg a Generali Nagy Diák KRESZ Teszttel, melyet a Diákújságírók Egyesületének közreműködésével támogatunk, és évente több mint 14 ezer fiatal tölti ki az online tesztet, és teheti próbára tudását a jogosítványszerzés előtt.

Kiemelt célunk a gyalogosok védelme a közlekedésben, így  olyan innovatív gyalogosvédelmi rendszerek kiépülését tesszük lehetővé, amelyek képesek hatékonyan megelőzni a gyalogosgázolásokat. Az általunk támogatott  Okos Zebra egy olyan közlekedésbiztonsági rendszer, mely az útburkolatban elhelyezett aktív LED-prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét a kijelölt gyalogátkelőn éppen áthaladó gyalogosokra. A rendszer csak akkor lép működésbe, amikor a zebrán ténylegesen áthalad a gyalogos, és mérések szerint nagyságrendekkel növekedett az autók megállási hajlandósága az ilyen gyalogátkelőknél.

A Bringás Brigantik és Kolovratnik Krisztián segítségével a kerékpározás kulisszatitkaiba nyerhetünk betekintést vlog sorozatukon keresztül. Szórakoztató módon ismerhetjük meg a kerékpárszerelés, a biztonságos kerékpározás csínját-bínját, de kiváló túraútvonalakat is megismerhetünk általuk.

Az autósokat is igyekszünk megszólítani: az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közösen az autópályák mentén elhelyezett óriásplakátokon hívjuk fel az autósok figyelmét az olyan közlekedésbiztonsági kockázatokra, mint például a mobiltelefon használata vezetés közben.