Itt a bicikliszezon: így tekerj biztonságosan

2021. jún. 11. - Közlekedésbiztonság

Itt a tavasz, a jó idő, vagyis indul a kerékpárszezon. De vajon mik a biztonságos kerékpározás kellékei? Vegyük is át gyorsan a bringa KRESZ szerint is kötelező tartozékait! Lámpáid megvannak? Elöl fehér, hátul piros fénnyel? Kötelező felszerelés továbbá a fehér első és piros hátsó prizma, ebből pedig az első kerékre is kell jutnia legalább két borostyánsárga példánynak.

A kerékpár kötelező tartozékai

Kell még

  • csengő,
  • javallott a sisak és a kesztyű,
  • akárcsak  a fényvisszaverős ruhadarabok.

A legtöbben úgy gondoljuk, nagyjából ezek a lehetőségeink biztonság terén. A modern technológiának és néhány okos tervezőnek köszönhetően azonban nincs hiány újdonságokból. Az ötletes megoldásoktól a lenyűgöző fejlesztésekig rengeteg lehetőség közül válogathatsz. Most bemutatjuk neked a Bringás Brigantik kedvenceit.

1. Useme Kerékpáros Irányjelző Karpánt

Useeme egy pár LED karkötő, amivel biciklin ülve is olyan fényes indexlámpáid lesznek, mint az autósoknak. Könnyed használhatóságának és a felcsatolható rögzítésnek köszönhetően te is szeretni fogod ezt az újdonságot, ami egy magyar családi fejlesztéseként indult el a világhír felé. A Bringás Brigantik vlog epizódjából nemcsak ezt a fantasztikus találmányt ismerheted meg, hanem azt is, hogy

NÉGY HÉT ALATT LEHET MEGTANULNI – BIZTONSÁGGAL A VÁROSBAN BRINGÁZNI.

2. Loud Bicycle duda

Ha egy autó száguld feléd, a kis csengővel nem sokra mész! Növeld meg a hallhatóság- távolságod és nézd meg a terméket itt!

3. Nathan LightSpur

A legjobb láthatóságot a fény és a mozgás kombinációja biztosítja. A mozgó lábaidat remekül láttató LightSpurrel-lel a cipődön egész biztosan mindenki észre fog venni az utakon.

4. Hövding légzsákos sisak

Ez az eszköz nyolcszor biztonságosabb a hagyományos sisaknál, ráadásul a fejedet is szabadon hagyja. Ütközésészlelő rendszere baleset esetén tizedmásodperc alatt légzsákkal veszi körbe a fejet. Ezt a saját szemeddel is látnod kell! Ha érdekel, a linkre kattintva olvashatsz róla bővebben.

5. ANGi ütközésérzékelő

Ez a sisakra szerelhető érzékelő ütközés esetén értesítést küld a koordinátáiddal az általad vészhelyzet esetére megadott személyeknek. Ha szeretsz egyedül kerékpározni csendes utakon, életmentő lehet számodra. Használd!

6. Összehajtható sisakok

A sisakokkal az a probléma, hogy akkorák, mint a fejed, ami valljuk be, eléggé megnehezíti a szállításukat, tárolásukat. Több ötletes fejlesztés is garantálja már, hogy ne kelljen feláldoznod a kényelmet a biztonságért. Ilyen az Overade és a Closca összehajtható megoldása.

7. CORKY Urban kerékpáros visszapillantótükör

CORKY Urban-nak köszönhetően hátrafelé is lehet szemed, ami – főleg a városi közlekedésben – felbecsülhetetlen adottság. Úgy tervezték, hogy tökéletesen passzintható legyen a kerékpár kormányvégéhez, így azonnal kihajtható, domború visszapillantó tükröt kapsz, amelynek köszönhetően mindent láthatsz, ami mögötted történik a forgalomban, hihetetlen 100 méter távolságban is.

8. See.Sense kerékpárlámpa

Valamilyen varázslat segítségével ez az okos kerékpárlámpa felismeri a veszélyes helyzeteket. Például, ha körforgalomban vagy, lassan haladó autókat előzgetsz, útkereszteződéshez érkezel, vagy éppen egy autó közeledik feléd éjszaka. Ilyen esetekben automatikusan beállítja a szükséges fényerőt és a villogás gyakoriságát az optimális láthatóság érdekében.

9. Northwave Flat Tibe kerékpáros cipő

Csak az tudja, hogy mennyivel könnyebb egy acélbetétes kerékpáros cipőben tekerni, mennyivel kíméletesebb a talpadnak és mennyivel nagyobb erőt lehet így kifejteni, aki próbálta. A Northwave Flat Tibe lábbelik mindezt egy menő sportcipők formájával párosítják, amely kényelmes utcai viseletre is.

10. Kerékpáros mezek, öltözetek fényvisszaverő betétekkel Bendzsótól

Ha pedig fényvisszaverő betéttel kiegészített kerékpáros mezre, öltözetre van szükséged, látogass el Bendzsó, azaz Benedek Tamás kis üzletébe. Egy nem mindennapi bringástól szerezheted be a szükséges ruházatot!