Blum Program az óvodásokért

2020. júl. 16. - default

A támogatásunkkal működő személyiségfejlesztő óvodapedagógiai program komplex művészetterápiás óvodapedagógiai módszerekkel segíti az óvodapedagógusok munkáját és nyújt játékötleteket a kisgyermekes szülőknek. Blum Hét néven évente tematikus mesefeldolgozó hetet szervez, mely házánk valamennyi óvodája számára. 

A támogatásunkkal működő BLUM Program komplex művészetterápiás óvodapedagógiai módszerekkel segíti a kisgyermekek személyiségfejlődését. Mérések mutatják, hogyan lesznek a programban részt vevő óvodások egyre kiegyensúlyozottabbak, válnak egymással együttműködő és kreatív közösségé, legyen szó akár hátrányos helyzetű, akár jó körülmények között élő gyermekekről. A programmal 4500 intézményt és pedagógusait, valamint szülőket szólítanak meg. A BLUM Hét mesére épülő programját több százezer gyermek dolgozhatta fel az óvodapedagógusok segítségével. 

A járványhelyzet idején a BLUM program szakemberei kidolgoztak egy otthoni mesefeldolgozást segítő programot, hogy szakértők támogatása mellett segítse a szülőket óvodás korú gyermekükkel közösen feldolgozni a karanténhelyzetet, oldani a gyermekek feszültségét. Boldizsár Ildikó és Kelemen Anikó vezetésével közösségi meseszövés keretében lehetőségük volt szavazás útján befolyásolni a történet alakulását. A szülőket szakértői fórumok is segítették.