EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS

2019. nov. 28. - Egészségmegőrzés

Az éves egészségügyi szűrések és fittségünk megőrzése legalább olyan fontosak, mint az, hogy egy-egy balesetnél tudd kezelni a váratlanul adódó sérüléseket. Egészségvédelmi programjainkkal erre a két fő területre koncentrálunk!

Alapítványunk célkitűzései között szerepel a betegségmegelőzés és az egészséges életmódra nevelő programok támogatása. Generali Egészségügyi Szűrőprogramunk keretében két szűrőbusz segítségével a lakosság részére ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat biztosítunk a szerződött egészségügyi szolgáltató partnerek közreműködésével. Az alapvető szűrések elvégzése mellett a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése, korai felismerése az elsődleges célunk, Fontosnak tartjuk felhívni a lakosság figyelmét a rendszeres szűrések jelentőségére. Szűrőbuszaink az elmúlt években számos hátrányos helyzetű régióba, kis településekre is eljutottak, és sok esetben találkoztunk további kezelésre szoruló, de még időben felismert egészségügyi problémával.

Másik kiemelt célunk a gyógyítási és mentési tevékenységek támogatása, valamint az ismeretterjesztés segítése a lakosság körében. A Generali Elsősegély Program keretében szakmai partnerünk  közreműködésével segítjük a laikus közösségeket a készségszintű ismeretszerzésben, elsősegély képzéseken keresztül, hogy gyakorlat közben sajátíthassák el a szükséges ismereteket. Az elsősegély oktatások célja, hogy a résztvevők a képzést követően vészhelyzetben merjenek cselekedni, tisztában legyenek azzal, hogyan kell segítséget hívni, valamint készségszinten képesek legyenek megkezdeni az elsősegélynyújtást, életmentést.

Fontos már iskolás korban megszerezni az alapvető elsősegélynyújtási ismereteket. A Magyar Vöröskereszt által szervezett Országos Elsősegélynyújtó Verseny támogatásával több ezer fiatalt mozgatunk meg, akik látványos döntőn, szimulált baleseti helyzetekben mérik össze évről évre tudásukat. A   nyári strandszezonban pedig a Balatoni Elsősegély Szolgálat önkénteseinek közreműködésével a Balaton közel 20 strandján szervezünk  interaktív elsősegély bemutatókat a strandolók számára..

Az egészséges életmód alapja a mozgás, ezért a tömegsport, szabadidősport támogatásával szeretnénk segíteni azt, hogy minél többen tegyék le voksukat az aktív sportolás mellett. A futás egyike azon sportoknak, mely bárki számára elérhető és bizonyítottan jó hatással van kondíciónkra. Támogatásunkkal sok ezer embert mozgat meg a balatonfüredi Tagore sétányon induló Generali Run, valamint a budapesti éjszakai panorámás futóverseny, a Generali Night Run.

Futótáborok, közösségi futások megszervezésével is ösztönözzük az embereket arra, hogy elkezdjenek futni és futóközösségre találjanak. A nevezési díj átvállalásával amatőr egyesületeket, egyéb civil közösségeket segítünk hozzá ahhoz, hogy városi futóversenyeken is kipróbálják magukat és szerezzenek közös élményeket, inspirációt. Ezzel igyekszünk olyan kis közösségeket támogatni, akik számára a nevezési díjak befizetése segítséget jelent.  Büszkék vagyunk arra, hogy futóversenyeinken a Generali Mosolyvadász Programban részt vevő,  gyermekotthonban élő fiatalok is megtapasztalhatják a közös futás és a siker élményét.