Generali Egészségügyi Szűrőprogram

2020. júl. 16. - default

Két mobil egészségügyi szűrőbuszunk ingyenes lehetőséget biztosít a lakosság preventív egészségügyi szűrésére, ezek célja elsősorban a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzése. A szűrőbusz  települési rendezvényekre látogat el, igénylése pályázati rendszerben lehetséges. Szűrőbuszunk heti rendszerességgel járja az országot, évente mintegy 4000 fő szűrővizsgálatára kerül sor. 

Alapítványunk célkitűzései között szerepel a betegségmegelőzés. A Generali Egészségügyi Szűrőprogram keretében két szűrőbusz segítségével, a lakosság részére ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat biztosítunk a szerződött egészségügyi szolgáltató partnerek közreműködésével. Az alapvető szűrések elvégzése mellett a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése, korai felismerése az elsődleges célunk. Lehetőség van teljes testösszetétel elemzésre; felső végtagi vérnyomásmérésre; alsó végtagi vérnyomásmérésre; verőérszűkület-vizsgálatra; érmerevség-vizsgálatra; véroxigén-szint mérésre; vércukorszint mérésre; koleszterin szint mérésre; légzésfunkciós vizsgálatra és csontsűrűség mérésre. 

Fontosnak tartjuk felhívni a lakosság figyelmét a rendszeres szűrések jelentőségére. Szűrőbuszaink az elmúlt években számos hátrányos helyzetű régióba, kis településekre is eljutottak, és sok esetben találkoztunk további kezelésre szoruló, de még időben felismert egészségügyi problémával. A leggyakrabban kiszűrt problémák a magas vérnyomás, magas koleszterinszint és a csontritkulás volt.