GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGVÉDELEM

2019. nov. 28. - Gyermek- és ifjúságvédelem

El tudsz képzelni egy világot, ahol élményeken keresztül tanulnak a gyerekek? Tudod, miről álmodik egy gyermekotthonban nevelkedő fiatal? Tudj meg többet gyermek- és ifjúságvédelmi tevékenységünkről!

Az élet minden területére kiterjedő, átfogó és folyamatosan bővülő programjainkban kiemelt szerepet kap a jövő generáció. Missziónk, hogy olyan programok működését tegyük lehetővé, melyek célja, hogy minden gyerek kibontakoztathassa képességeit abban a közegben, amelyben él.

A támogatásunkkal működő Blum Program komplex művészetterápiás óvodapedagógiai módszerekkel segíti a kisgyermekek  személyiségfejlődését. Mérések mutatják, hogyan lesznek a programban részt vevő óvodások egyre kiegyensúlyozottabbak, válnak egymással együttműködő és kreatív közösségé, legyen szó akár hátrányos helyzetű, akár jó körülmények között élő gyermekekről.   

Hiszünk abban, hogy mindenki számára lehetőséget kell teremteni a fejlődésre. Stabil hátteret szeretnénk teremteni a Generali Mosolyvadász Programban évek óta részt vevő gyermekotthonok számára az általuk választott közösségi programok támogatásával. Gyermekvédelmi szakemberek és élménypedagógiában gyakorlott trénerek segítségével az itt élő fiatalok számára táborokat szervezünk, ahol önismereti  foglalkozásokon és csapatépítő expedíciókon vesznek részt. . Élménypedagógiai módszerek segítségével olyan táborokat hozunk létre, melyek során képesek vagyunk a gyermekeknek megmutatni a bennük rejlő értékeket és azt, hogyan tudják ezeket kamatoztatni saját maguk és közösségük javára egyaránt. Az önismereti gyakorlaton túl megmutatunk különböző, nehezebben feldolgozható vagy érzelmi konfliktussal járó szituációkat az életből és segítünk abban, hogy mindenki saját élményei alapján dolgozza fel a témát, hogy aztán, a közös következtetéseket beépítve saját valóságukba és személyiségükbe, a jövőben minden ilyen helyzet megoldása egyszerűbbé váljon számukra..

Hiszünk az élményszerűségben, ezért a Biztonságos Iskola Program keretében önkéntes pedagógusok interaktív társasjátékkal és élménypedagógiai módszerekkel segítik az általános iskolás gyermekeket az iskolai és otthoni balesetek megelőzésében.

Óvodás és iskolás korosztály számára pedig közlekedési élményprogramokon keresztül, mobil közlekedési park felállításával, animátorok segítségével igyekszünk megteremteni a körültekintő, biztonságos közlekedés alapjait.

Minden gyermek számára jár a nyári élmény a szabadban, ezért is támogatjuk évek óta a Generali Gyerekszigetet, ahol június minden hétvégéjén több száz ingyenes gyerekprogramból válogathat a család a Hajógyári Szigeten.