Innomate innovációs verseny diákoknak

2021. jún. 2. - Gyermek- és ifjúságvédelem

A Generali a Biztonságért Alapítvány és a United Way Magyarország 2021-ben közösen indítja el az InnoMate elnevezésű saját élményű, tervezői gondolkodásra épülő innovációs programot 500 középiskolás diák részvételével.

A program célja olyan 21. századi készségek fejlesztése, mint a problémamegoldás és konfliktuskezelés, kreativitás, az együttműködés és a csapatmunka. A résztvevők gyakorolhatják a kritikus gondolkodást, hatékony kommunikációt, felelősségvállalást, önbizalmat építhetnek, miközben mentori segítséget kapnak kísérletező kedvük táplálásához, innovatív ötleteik kidolgozásához, tudatos megtervezéséhez és bemutatásához. Az újító kedvű diákok nagyvállalati és startupper példákkal, karrierutakkal is megismerkedhetnek a program során, a legjobb ötletet pedig a 2022. júniusi Brain Bar rendezvényen is bemutathatja a nyertes csapat.

A 2021/22 tanév során 5 középiskola 500 diákja és pedagógusai vehetnek részt a pályázati rendszerben induló egyéves programban. Félnapos projektindító nyílt napokra - Hackathonokra - iskolánként kb. 100 diákot várnak, közülük kerül ki iskolánként az a 20-25 fiatal, akik az iskolai Innomate klubban folytatják a csapatmunkát. A 12-16 klubfoglalkozás és a kiegészítő programok után, a félév végére a diákok felkészültek lesznek arra, hogy kialakult projektötletük legyen, és elinduljanak a megvalósítás útján. A programban különböző pályaorientációs, önismereti foglalkozások, céges látogatások szervezésére is sor kerül. A program verseny eseményekkel zárul: először a helyi intézményben, majd online esemény keretében, melyen a programban résztvevő, az ország különböző pontjairól érkező legjobb csapatok mutatkozhatnak be és nyerhetnek pénzügyi, pro-bono vagy természetbeni támogatást saját projektjük megvalósítására.

A programhoz oktatási és startup szakértőkkel együttműködve, a United Way Magyarország saját, speciális oktatási anyagot fejlesztett, amely segíti a vállalkozó szellemű, a világra nyitott fiatalok érvényesülését az üzleti világban.

 

További részletek:

http://www.unitedway.hu/tevekenysegunk/oktatas/innomate-program-kozepiskolasoknak/